Ortaca İlçe Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki 2024 yılı toplu iş sözleşmesi herkesi sevindirdi. Alınan kararı Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Belediye iş sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Şube Başkan Yardımcısı Atilla Türkmen ile birlikte işçilere açıkladı.

Belediye binası önünde yapılan açıklamada ilk önce Belediye iş sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay söz aldı. Akbay, “Belediye başkanımız, bizim istediğimiz zam seviyesine geldi. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

ŞİMDİYE KADAR SERNEZİŞTE BULUNMADINIZ, TEŞEKKÜR EDİYORUM

ORTACA’DA TEK KATLI EVDE YANGIN! EV KÜL OLDU… ORTACA’DA TEK KATLI EVDE YANGIN! EV KÜL OLDU…

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ise göreve geldikten sonra zor günler yaşandığını belirterek, “Pandemi, deprem, savaş, ekonomik kriz… Bu süreçte hiçbir zaman yanıma gelip serzenişte bulunmadınız. 5 yılda yaptığımız tüm eserlerde sizlerin de payı vardır. Bu konuda hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

GÖREVE GELDİM, MÜDÜRLERLE TOPLANTI YAPTIM

Göreve geldikten sonra müdürlerle birlikte bir toplantı yaptığına vurgu yapan Uzundemir, şöyle devam etti: “ Dedim ki ‘Arkadaşlar, evet biz bir siyasi parti olarak belediye başkan olduk. Ama belediye başkanı olduktan sonra hangi görüşten olursa olsun herkesin hatta uçan kuşun, yolda yürüyen bir hayvanın bile başkanı olmaya geldim. Onlarda bizim sorumluluğumuz altında.’

KENDİ MENFAATİNİZİ DEĞİL MİLLETİN MENFATİNİ ÖNCELİYİN

Müdürlerime şunu söyledim. ‘Hangi partiden olursanız olun, kendi menfaatinizi, devlet ve millet menfaati üzerinde görürseniz çalışmam’ dedim. ‘Ama devletin ve milletin menfaatini kendi, kendi menfaatinizin üzerinde görürseniz hangi partiden olursanız olun çalışırım’ dedim.  Sizlere aynı şeyi söylüyorum.

BAŞKANIN ADAMI OLMAYIN

Makamlar geçici. Önümüzdeki günlerde seçim var.  Hiçbir zaman bir belediye başkanı adamı olmayın. Kim gelirse gelsin. O belediye başkanı için değil millet için çalışın. Kullandığınız her şey bu milletin malı. Milletin malını da kendi öz malınızdan daha fazla koruyun.”

Başkan Uzundemir, son bir haftadır Ankara’da olmasına rağmen çalışanlara verilecek zam için sürekli belediye meclis üyeleri ve muhasebe müdürüyle irtibatta olduğunu anlattı.

İLLER BANKASI’DAN AZ PAR ALIYORUZ

Uzundemir, İller Bankası’ndan alınan paranın azlığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “İller Bankası’ndan gelen paramız şu şekilde hesaplanıyor. Bulunduğunuz ilçenin yüz ölçümü ile nüfus oranına göre para veriliyor. Köyceğiz’inde nüfusu bizim yarı yarıya.  Ama aynı ölçüde para alıyoruz. Köyceğiz de 10 milyon TL alıyorsa bizde 10 milyon TL alıyoruz. Çünkü yüz ölçümümüz küçük olduğu için. Fakat bizim şöyle bizim şöyle bir dezavantajımız var. Biz 300 çalışanımızla beraber, çalışıyoruz. Ancak Köyceğiz 140 kişi ile çalışıyor. Bu da bizim elimizi zorlaştırıyor.”

ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Başkan Uzundemir, çalışanları enflasyon altında ezdirmemek için elinden geleni yaptığını belirterek, “Hatta, sendika temsilci ile konuşurken şöyle dedim. ‘Siz evladınıza müreffeh bir hayat yaşatmak istemez misiniz?’  Sizde benim evladımsınız. Sizi evladım gibi görüyorum. Siz ne kadar ferah yaşıyorsanız ben o kadar mutluyum. Siz işinize ne kadar çok adapte oluyorsanız, ben o kadar memnunum.” İfadelerini kullandı.

YÜZDE 130 ZAM

Uzundemir, konuşmasının sonunda yapılan zammı açıkladı: “Çalıştık ve yapabileceğim en üst seviyeye geldim. İlk altı ay için yüzde 100 zam yapıyorum. İkinci altı ay için ise yüzde 130 zam yapıyorum. Ama memura gelen zam yüzde 30’dan fazla gelirse onu uygulayacağım.  Yani yüzde 130 zam yaptım.  Hepinize hayırlı olsun.” Başkan Uzundemir’in rekor zam açıklamasından sonra çalışanlar davul-zurna eşliğinde kutlama yaptı. Başkan da onlara eşlik etti.