UZUNDEMİR’DEN DUYGUSAL VEDA: ORTACA İÇİN SAĞLIĞIMI KAYBETTİM UZUNDEMİR’DEN DUYGUSAL VEDA: ORTACA İÇİN SAĞLIĞIMI KAYBETTİM

Muğla'nın dünyaca ünlü İztuzu Plajı, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'in girişimleri neticesinde Ortaca Belediyesi'ne devredilecek.

Ortaca ilçesinin yeni başkanı Alim Uzundemir, 31 Mart Yerel Seçimlerinde en büyük vaatlerinden biri olan İztuzu Plajı'nın Ortaca Belediyesi'ne kazandırılması vaadini yerine getiriyor. Uzundemir'in göreve geldikten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil birçok kişiye ulaşarak İztuzu Plajı hakkındaki projelerini, taleplerini aktarmış ve aldığı ilk olumlu sinyanlleri Haziran ayında verdiği bir röportajda halka duyurmuştu. Bürokratik sürecin uzun sürebildiğini belirten Alim Uzundemir, ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti. 

Geçtiğimiz haftalarda Muğla'ya gelerek ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ağustos Cuma günü AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile Cumhurbaşkanlığı Okluk Konuk Evi'nde bir araya gelerek görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmenin ardından 17 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı tarafından ağırlanmak üzere konuk evine davet edilen Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Başkanlığın’daki Muğla İl Kadın Kolları Başkanı, Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı, Cumhur İttifakı’nın kazandığı 7 ilçenin Belediye Başkanları ile İlçe Başkanları, Muğla İl Yürütme Kurulu, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarından oluşan heyet 4.5 saatlik bir toplantı yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PROJELERİ DİNLEYEREK TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda herkesle tek tek tanışarak Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarının projelerini ve yatırım fikirlerini detaylı bir şekilde dinledi. Muğla'ya yapılması planlanan yatırımlar konusun ilgili bakanlıkları arayarak talimat veren Erdoğan, İztuzu Plajı için de net konuştu.

ERDOĞAN: İZTUZU PLAJI'NIN BELEDİYEYE DEVRİ İÇİN ÇALIŞMALARI BİRAN ÖNCE BAŞLATIN

Toplantıda İztuzu Plajı'nı gündeme getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendiren Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, seçim sürecinde bölgeye gelen Bakan ve Milletvekillerinin de İztuzu Plajı'nın Belediyeye devri için halka söz verdiğini belirtti. Gerekli bilgileri aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u arayan Erdoğan, seçim öncesi vatandaşlara verilen sözün yerine getirilmesi için İztuzu Plajı'nın Ortaca Belediyesi'ne devri için gerekli çalışmaların derhal başlatılması talimatını verdi.

21 AĞUSTOS'TA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE YAPILAN TOPLANTI

Okluk Konuk Evi’ndeki görüşmenin ardından 21 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bakan Yardımcılarından oluşan heyet, Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İl Başkanı Kadem Mete Başkanlığında ki heyetle bir araya geldi.

Toplantıya İl Başkanı Mete ile birlikte Milletvekilleri Mehmet Yavuz DemirYelda Erol Gökcan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz katıldı.

ALİM UZUNDEMİR ÇALIŞMALARIN BAŞLADIĞINI DUYURDU

Bu arada Külliye’de yapılan görüşmeler sonucu İztuzu Plajı’nın karadan araçla gidilen bölümünün Ortaca Belediyesi’ne devri  ile ilgili çalışmaların başladığı öğrenildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığımız 4.5 saatlik görüşmede seçim sürecinde İztuzu Plajı’nı Ortaca halkına kazandıracağımıza söz verdiğimizi, bu konuda hem milletvekillerinin hem de bölgeye gelen bakanlarımızın da söz verdiğini iletmiştim. Kendisi de konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a arayarak verilen sözün yerine getirilmesini ve bu hafta içerisinde plajın Ortaca Belediyesi’ne devri ile ilgili işlemlerin başlatılmasının talimatını verdi. Pazartesi gününden itibaren Ankara’da başlayan görüşmeler sonunda Çarşamba günü Külliye’de Bakanlarımız ile Muğla heyeti olarak görüştük. Muğla’ya yapılacak yatırımlar ve projelerin masaya yatırıldığı bu görüşmeler sonucu İztuzu Plajı’nın karadan gidilen bölümünün Ortaca Belediyesi’ne devri için gerekli çalışmalara başladık. Kısa bir sürede çalışmalar tamamlanarak o bölüm Ortaca Beleldiyesi’ne kazandırılacak” dedi.

ALİM UZUNDEMİR KADEM METE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Ortaca halkına verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bizi Cumhurbaşkanımız ile buluşturan Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete’ye özellikle teşekkür ediyorum. Kendisi Cuma günü yaptığı görüşme sonunda Cumhurbaşkanımızla Belediye Başkanlarının bir araya gelmesini sağladı. 4buçuk saat boyunca Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birebir görüşme ve projelerimizi anlatma fırsatı bulduk ve sonunda da İztuzu Plajını Belediyemize kazandırdık. Ayrıca yine plajın kazandırılmasında ve görüşmeler esnasında bize büyük destek olan MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye MHP il başkanı Mehmet Korkmaz’a, Ak Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcen ile Mehmet Yavuz Demir’e de teşekkür ederim. Ankara’daki toplantıda İztuzu plajının yanı sıra Ortacamız ile ilgili yapacağımız projelerimizi de bakanlara iletme fırsatı buldum. Bu projeler içinde Bakanlar nezdinde onay aldım. Önümüzdeki süreçte bu projeler de hayata geçmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.