Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Alim Uzundemir mesajında, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için belediye olarak çalıştıklarını, engelli vatandaşlara yardım etmenin insani bir görev olduğunu ayrıca İslam dininin de gerekliliklerinden olduğunu vurguladı.

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir mesajında; "Hepimizin engelli adayı olarak yaşadığımız hayatımızda şüphesiz engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak önemlidir. Bugün gelişen ve ilerleyen kentlerin hepsine baktığımızda engellilerin hiçbir engel ile karşılaşmadığını görmekteyiz. Bizlerde bu bağlamda engellerin kalkması adına belediyecilik anlamında durmaksızın çalışmaktayız. Bireylerin de engellilerin hayatlarını yürütmesinde üzerine düşen vazifeler vardır. Herkes empati kurarak engelli vatandaşlarımız için neler yapabileceğine bakmalı ve buna göre hayat akışında engellilerimize destek olmalıdır. Kurumların sağladığı kolaylıkların yanında vatandaşlarımız da engellileri gördüklerinde yardımcı olmak adına insani olarak çaba sarf etmelidir.

Güzel dinimiz İslam’da engellilerimize yardım etmeyi önemli kılmıştır. Dinimiz yaşanılan gün boyunca yaşlı, düşkün ve engellilere yardım etmenin sadakalardan olduğunu bize göstermiştir. İşte bütün bunların ışığında engellilerimizin daha mutlu olabilmesi için çalışmalı kurum ve kişi olarak ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hepimizin, birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olarak, engelli vatandaşlarımıza en ileri yaşam standartlarını üreten, hak temelli projeler için gece gündüz çalışmaya ve halkımızdan aldığımız güç ile sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU