Muğla'da CHP Ortaca İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut ilçe başkanı Evren Tezcan yeniden başkan oldu. CHP Muğla Milletvekili Av.Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski Milletvekilleri Dr.Ali Arslan, Ali Cumhur Yaka’nın yanı sıra, Çevre İlçelerden İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Kongreye, Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’na yönelik sert eleştirileri damga vurdu.

"7 ilçe gitmiş, 400 bin alacağınız oy 200 bine inmiş"

CHP Milletvekili Av.Burak Erbay, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’na yüklenerek Geçmişte çok mücadele eden bazı insanlara ayıp ediliyor. Konuşmak gerekiyor, konuşulmasın diye ellerinden geleni yapıyor bazıları. Şu an Mecliste bütçe görüşmeleri var, trilyonlarca lira nereye harcanacak o konuşuluyor, Muğla’nın sıkıntılarını anlatalım, iki bakan görüp sıkıntıları anlatalım diye uğraşıyoruz, bunu Türkiye biliyor ama il bir takvim belirliyor, Salı günü Milas, Çarşamba Dalaman, Perşembe Ortaca, bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekillerimiz yok. Haftaya bıraksanız ne olur, kimden korkuyorsunuz? Gelin konuşalım, 7 ilçe gitmiş, 400 bin alacağınız oy 200 bine inmiş. Çay kaşığı ile toplanan oyları kepçe ile savuruyorsunuz” dedi.


CHP Muğla Milletvekili Av.Burak Erbay

"Aylardır ilçe başkanları bir araya gelmiyor"

BAŞKAN UZUNDEMİR, EN KALABALIK AÇIK HAVA TOPLANTISINI YAPTI BAŞKAN UZUNDEMİR, EN KALABALIK AÇIK HAVA TOPLANTISINI YAPTI

13 ilçenin 7’sinin kaybından kişilerin kendinde hata araması gerektiğini belirten Burak Erbay, Ama ona hata bulalım, kişilere hata bulalım derdindeler. Muğla’da konuşmamız gereken sistemsel bir sıkıntı var. Mehmet Kocagöz başkanımız zamanında ilçe başkalarımız bir araya gelirdi ancak şimdi aylardır ilçe başkanları bir araya gelmiyor. Belediye Başkanlarını, İlçe Başkanlarını bir araya getirme, milletvekillerini kongrelerde konuşturma, nasıl olacak? Sonra Fethiye’yi aldım başarılıyım diye tablo çizmeye çalışıyorsunuz. 13 ilçenin 7’sini kaybetmişiz. 2018 Haziran seçiminde CHP 270 bin, 100 bin İYİ Parti, HDP 40 bin oy toplam 400 bin potansiyel olması gerekirken, İYİ Parti ile ittifak yapılıyor, HDP aday çıkarmıyor, CHP 210 bin oy alıyor Muğla’da. Muğla Merkez’de İlçe Belediye Başkanı 36 bin oy alıyor, Büyükşehir 250 bin oy alıyor. Sonra seçim bitince Köyceğiz’de Salih Erbay, Yatağan’da Haşmet Işık, Ortaca’da Ali Arslan kabahatli. Bu olmaz. Yatağan’daki konuyu konuşalım o zaman, Halil Aslan aday yapıldı, kendisini çok severim, Halil Aslan’ın daha önceki seçimlerde CHP adayına karşı çalıştığını bilmeyen yok. Bu mu konuşulacak o zaman? Köyceğiz’de aday edilen arkadaş, AKP’nin Belediye Başkan adayı Cemil Cem‘in has ekibindeydi, öz halası da AKP Kadın Kolları Başkanı şu anda. Bunları mı konuşalım? Yapmayın, yazık ediyorsunuz, ayıp ediyorsunuz” sözlerini kaydetti.

"Muğla’da 20-30 yılı birden kenara atılmaya çalışıyor birileri"

CHP İl Yönetimi tarafından annesi, kız kardeşi ve amcasının kızının disipline verildiğini belirten CHP Muğla Milletvekili, “Milletvekilinin kardeşine, annesine partiden atmaya çalışıyorlar. Ayıp ediyorsunuz, yazık ediyorsunuz, yazık. Konuşulmuyor, Dalaman, Yatağan konuşulmuyor, konuşmamız lazım. Muğla’da 20-30 yılı birden kenara atılmaya çalışıyor birileri. O temeli bu kadar ziyan etmeyin, yazık etmeyin. Muğla’da CHP 1 milletvekili anca çıkartabiliyordu. Belediye hizmetleri ile düğünlere, cenazelere giderek, evlerinin çatısını yaptırarak, gönlüne girerek yavaş yavaş anca büyüdük belli bir yere geldik. Şimdi Muğla’nın 20-30 yılını silmeye çalışıyorsunuz. Kongre süreci başladı, gelen telefonların haddi hesabı yok. Baskılar, çekil tehditleri, video kayıtları. Bunlar basına çıksa ne olur, sokağa çıkamazsınız. Ne yapıyorsunuz, kime hizmet ediyorsunuz?” diye konuştu.

"Ağlayarak amcalarımız arıyorlar, Ortaca gidiyor diye"

Burak Erbay, 2014 seçimlerinde Muğla’da 9 ilçe başkanının ve Büyükşehir’in kazanıldığını hatırlatarak “Büyükşehir çalışıyor amca aday adaylığı sürecini doğru kurgulamamız gerekiyordu. Bölgelerde emek veren insanları yok saymamalıydık. Aday adaylığı belirlenirken telefonlar geliyor, ağlayarak amcalarımız arıyorlar, Ortaca gidiyor diye. İl’e anlatmaya çalışıyorum, Genel Merkeze anlatmaya çalışıyorum, Köyceğiz’i, Yatağan’ı anlatmaya çalışıyorum. Bambaşka bir sistem müdahale ediyor. Mehmet abimde (Sertkaya) benim abim, Hasan Başkanımızda (Karaçelik) bizim başkanımızdı. Köyceğiz’de Salih Erbay aday yapılmayabilirdi. Ta kalkıp Muğla’dan müdahale etmenin manası ne? Biz bu bölgede toparlardık, vuruşurduk, dövüşürdük ama ayağa kalkmayı bilirdik beraber. Biz böyle gördük, böyle öğrendik. Ne gerek var bu kadar müdahale etmeye? Ne menfaatiniz var?” dedi.


CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu

"Her aday eşit koşullarda mücadele edecek"

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise kongre sürecine girdiklerinde bütün ilçe başkanlarını topladıklarını belirterek, Dedim ki her aday eşit koşullarda mücadele edecek. Bunun için ilçe başkanlarım görevine yapacak, yapmadığı takdirde biz il örgütü olarak yapacağımızı söyledim. Bu konuda bütün ilçe başkanlarım, demokratik bir seçim yaptılar. Ülkemiz ortaçağ karanlığına gidiyor. Çünkü tek adam rejimi var. Eğitim, demokratikliğini, laikliğini kaybetti. Ekonomi tamamen çöktü, işsizlik alabildiğine gitti, sağlık sistemi çökmüş, kuvvetler ayrılığı yok olmuş, yargı tamamen çökmüştür. Biz bu konuları konuşarak, bu tek adam rejiminden nasıl kurtuluruz bunları tartışmamız gerekir. Bunun için bu iktidardan kurtulmanın yolu güçlü bir örgüt. Bugün burada güçlü bir ilçe örgütü, yarın güçlü bir il örgütü oluşturulacak” ifadesinde bulundu.

Adem Zeybekoğlu, İl başkanı olarak kimseyle kavga etmediğini ve ötekileştirmediğini vurgulayarak “Ama kavga edilecekse ben bu kavgaya hazırım, hiç kimseden çekinmiyorum. Bu seçimde oylarımız düştü, il başkanı sorumludur ama bu seçimde oylarımız neden düştü acaba. Bir gün görev yapmayan, kendi ilçesinde oranın belediye başkanına oy vermem diyen arkadaş buraya çıkıp hesap soruyor. Hüseyin Erol’u ilçe başkanı kim yaptı? Erbaylar yaptı, nasıl AKP’li diyor. Yarın Köyceğiz’de İlçe Kongresi olacak hep beraber yaşayacağız, Hüseyin Erol yarın orada ilçe başkanı olacak” dedi.