Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nde, Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği'nin faaliyetlerini sonlandırma kararı sonrasında, organizasyonların devamı için bayrağı TURSEV devraldı. Faaliyetlerini sonlarma kararı alan derneğin Yönetim Kurulu üyeleri, bölgenin tanıtımı düzenledikleri önemli etkinliklerin Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TURSEV) tarafından devam ettirilmesini istedi. Geçtiğimiz günlerde, Dalyan'daki okulun tadilatını üstlenen ve yaptıkları çalışmayla takdir toplayan TURSEV ise, bu görevi üstlenmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği'nin faaliyetlerini durdurma kararı alması, bölge için üzücü bir durum olsa da, TURSEV gibi bir başka vakfın yine bu topraklarda doğup büyümesi ve bölgenin tanıtımı ve gelişimi için önemli projelerde öncü olması vatandaşları mutlu etti. 

Ortaca ilçesindeki Pier Gusto'da düzenlendikleri kahvaltıda bir araya gelen TURSEV üyeleri, kamuoyuna bir basın bildirisi sunarak, Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği'ne teşekkür etti ve derneğin etkinliklerini devralmaktan gurur duyduklarını belirtti.



TURSEV'in basın bildirisinde;

"Dalyan’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurulmuş olan “Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği”nin Yönetim Kurulu tarafından açıklanan dernek faaliyetlerine son verme kararlarından üzülerek haberdar olduğumuz bu günde; beldemizin tanıtımı için ve gelişimi için gerçekleştirdikleri son derece önemli etkinliklerinin yaşatılmasına dair Vakfımız bünyesini uygun görmeleri yolun başında olan bizlere gurur ve çalışma azmi vermiştir.

Bu güne kadar başarı ile gerçekleştirmiş oldukları Kefal Festivali ve Yüzme Yarışları Dalyan’ımızın tanıtımına, gelişimine, sosyal, kültürel ve ticari hayatına büyük katkılar sağlamıştır. Fikir babası oldukları ve her yıl genişleterek başarı ile bu güne getirdikleri etkinlikleri daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Sahip oldukları bilgi, deneyim ve en önemlisi “birlikte üretmek ve geliştirmek” ilkelerini bize emanet ederek göstermiş oldukları teveccüh ve paydaşlığı sevinerek ve mutlulukla kabul ettiğimizi duyurmaktan mutluluk duymaktayız.

Her şey birlikte, Dalyan birlik olunca güzel” sözü ve ilkesini şiar edinmiş olan derneğin aynı ilkelerine sahip çıkarak, bu güne kadar gerçekleştirdikleri etkinliklerde desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği,Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Birim Amirliği’, Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediyesi, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Ortaca Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’, Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü’, Göcek Liman Başkanlığı', Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı, Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanlığı, Dalyan Yemekli Tekne Kooperatifi Başkanlığı', Dalyan Minibüs Kooperatifi Başkanlığı ve beldemiz işletmecileri ve halkı ile birlikte hareket edeceğimizi beyan ederiz.

HER ŞEY “ORTACA-DALYAN” İÇİN…." ifadelerine yer verildi.

ORTACA’DA EŞ KATİLİ ADLİYE ÇIKARTILDI ORTACA’DA EŞ KATİLİ ADLİYE ÇIKARTILDI