Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde yaşayan Abdullah Çakır’a (32) geçen yıl lösemi teşhisi konuldu. Evli ve 1 çocuk babası genç adamın hayata tutunması için tedavisinin sekteye uğramadan devam etmesi gerekiyor. Çakır’ın ailesi ise yüksek tedavi giderleri sebebiyle zor durumda.
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Acarlar A.Ş.’de çalışan Abdullah Çakır, yaklaşık 1 yıl önce bel ağrısı şikayetiyle gittiği Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde yapılan kan tahlili sonucu lösemi hastası olduğunu öğrendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne giden Abdullah Çakır, buradaki doktoru tarafından Medical Park İzmir Hastanesi’ne yönlendirildi. Hastalığının geç farkedildiği belirtilen Çakır’ın, zorlu tedavi süreci 3 Mayıs 2018 tarihinden bu yana devam ediyor.

TEDAVİ SÜRECİ HANGİ AŞAMADA?

Medical Park İzmir Hastanesi’nde, Prof. Dr. Seçkin Çağırgan tarafından tedavi edilen Abdullah Çakır’a, ilik nakli yapılsa da, nakilden 65 gün sonra hastalığı nüksetti. İlik nakli öncesi tedavi sürecine yeniden başlanan genç adamın durumu ciddiyetini koruyor.

HASTANE MASRAFLARI AİLEYİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Medical Park İzmir Hastanesi’nin özel hastane olması sebebiyle bazı ilaçların, haftalık yatak ücretlerinin ve bazı tahlillerin peşin ödendiğini belirten aile, sigortanın ise bazı ilaçları karşıladığını ancak bazı pahalı ilaçlar ve özel tahlilleri karşılamadığını belirtiyor.

KİMLER YARDIM ELİ UZATTI?

Ailenin yaptığı açıklamaya göre, Abdullah Çakır’ın hastalanana kadar çalışmakta olduğu Acarlar A.Ş. bu süreçte ailenin en büyük destekçisi. Genç adamın eşinin çalıştığı Şevikoğlu Market ise yine aileyi yalnız bırakmayan bir diğer kurum. Bunun dışında Çakır ailesinin yakınları ve komşuları ellerinden geldiğince aileye yardımcı olmaya çalışıyor.

RESMİ KURUMLAR SÜRECİN NERESİNDE?

Çakır ailesinin aldığı tek resmi destek Ortaca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gelmiş. Bu yardım da tek seferlik ve 4000 liraya yakın bir ödeme olmuş. Sadece 4 farklı ilaç için 3800 lira ödeyen aile için tabi bu yardım da çok etkili olmamış. Baba Ercan Çakır, Muğla’da aktif olan siyasi partiler, Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Ortaca Belediyesi veya Muğla Valiliği’nden oğlunun yaşaması için yardım bekliyor.

ABDULLAH ÇAKIR'IN ARKADAŞLARINDAN MANEVİ DESTEK

13 aydır yoğun bir şekilde tedavi gören Abdullah Çakır’ı arkadaşları yalnız bırakmadı. Genç adamın sevenleri süreç boyunca maddi manevi destek olmaya çalışıyor. Son olarak 24. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında, merhum Uğur Çöllü anısına düzenlenen, Uğur Çöllü Halı Saha Futbol Turnuvası’nda, Güzelyurt Mahallesi futbol takımı kaptanı Şevket Yılmaz, Abdullah Çakır’ın formasını baba Ercan Çakır’a takdim ederek aileye manevi olarak destek oldu. Baba Ercan Çakır’a güçlü olması gerektiğini belirten Şevket Yılmaz, “Abdullah sağlığına kavuşana kadar, arkadaşları olarak maddi ve manevi elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK