Altı yıl önce tatil için geldikleri Muğla’nın doğasına aşık olan yatırımcı Şen ailesi, bölgede yatırım kararı aldılar. Akyaka’da Harman Marina’yı, Ortaca’da Harman Lounge Cafe Restoran’ı bölge ekonomisine artı değer olarak kazandırdılar. Şen ailesi, Yine Akyaka’da inşaatı devam eden otel yatırım projesini, önümüzdeki sezon hayata geçirmeyi planlıyor.

Bölge ekonomisine artı değerler sunmaya devam etme kararlılığını sürdüren yatırımcı Şen Ailesi’nin iş insanı Mehtap Şen ile yeni açtıkları Harman Lounge Cafe Restoran’da düzenlenen ve Zurna Üstadı Mesut Külahlı ile yörenin tanınmış ses sanatçısı Mustafa Selçukoğlu’nun birlikte sahne aldıkları program öncesinde bir araya geldik ve kendisinden Harman’ın özellikleri hakkında bilgi aldık.

Harman Lounge Cafe Restoran’ın sahibi Mehtap Şen işletme olarak müşterilerine dört dörtlük bir sunumda bulunabilmek adına kahvaltıyla başlayan mutfak hizmetlerinin tüm gün sürdüğünü ve haftasonu canlı müzik eğlenceleri düzenlediklerini ifade ederek “İşletmemizin arka bahçesinde çocuk parkımız var. Çocuklar oyun ablasıyla birlikte vakit geçirebiliyor aileler de rahat ediyor. Burada aileler çocuklarını güvenilir ve eğitimli insanlara emanet ederek kendileri de dilediklerince havuza girip dinlenebiliyorlar. Yan tarafta otoparkımız mevcut. 300 kişiyi misafir edebilecek kapasitemiz var. Aşçılarımız ve personellerimiz de oldukça deneyimliler” dedi.

Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun hizmet verdiklerini kaydeden Şen,  “Mekan girişinde maske olmayanlara maske ve dezenfektan veriyoruz. Ayrıca masa düzenimizde sosyal mesafeye uygun olarak yerleştirildi” ifadelerini kullandı. 

Köyceğiz'in İncisi Avangart Cafe & Restaurant Köyceğiz'in İncisi Avangart Cafe & Restaurant

Mehtap Şen, Akyaka’da da Harman Marina adlı bir işletmeleri olduğunu belirtti ve geleceğe dönük hedeflerinden bahsetti: “Bu bölge için ileriye dönük hedeflerimiz bölgenin neye ihtiyacı varsa onun tespit etmek bu nedenle üzerinde çalışıyoruz. Akyaka’da bir otel projemiz var. Önümüzdeki sezon faaliyete geçecek. Bizler gibi diğer yatırımcıların da gelip bu bölgede birşeyler yapmasını  isterim. Cennetten küçük bir parça gibi burası. Aslen Orduluyum ama Muğla’yı çok seviyorum” diye konuştu.

Altı yıl önce Muğla’ya  tatile geldiklerinde Harman Lounge’ın şimdiki yerinin satılık olduğunu gören ve bu vesileyle yatırım yapmaya karar verdiklerini söyleyen Şen, “Burası herkese her keseye hitap eden rahat, sakin ve konforlu bir işletme. Herkesi bekliyoruz. Yaşamak istediğim konforu yaşatmaya çalışıyorum” dedi.

Büyük yüzme havuzu, çocuk havuzu, yeşil alanı, 300 kişilik açık ve kapalı mekanları, çocuk gelişimi mezunu uzman gözetiminde çocuklar için  ayrılan oyun parkı ile Harman konuklarına; sabah kahvaltısında öğlen ve akşam yemeklerinde, usta ellerde hazırlanan lezzet çeşitlerini sunuyor, Hijyen kurallarına titizlikle uyuyor.

Sık aralıklarla yaptığı canlı müzik ile konuklarını gönüllerince eğlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde, bölgenin zurna üstadı olarak tanınan Mesut külahlı Harman’da sahne aldı. Sesi ve sahnesi ile izleyenlerini, dinleyenlerini büyüleyen Muğla yöresinin güçlü sesi Mustafa Selçuklu Mesut Külahlı’ya destek vermek için o da Harman’da idi. İki güçlü sanatçı birlikte sahne aldılar ve gönülleri fethettiler.

Artı Değer ekibimizle birlikte katıldığımız o muhteşem programın öncesinde sanatçılarımız Zurna Üstadı Mesut Külahlı ve yöremizin güçlü sesi Mustafa Selçukoğlu ile sohbet ettik.

1976 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğan Zurna Üstadı Mesut Külahlı 7 yaşında başladığı müzisyenliği hala sürdürüyor. Kendisini bildiğinden beri müzisyenlik yaptığını ifade eden Külahlı hem düğünlere çıkıyor hem de orkestrasıyla birlikte Restoranlarda ve gece kulüplerinde sahne alıyor. Müzisyenliğini babası ve dedesine borçlu olan Külahlı’nın oğlu da klarnet çalıyor. İyi bir sanatçının ilk önce şarkıyı yaşaması gerektiğini yoksa o hislerin seyirciye geçmeyeceğini vurgulayan Külahlı, “O parçaları çalarken yaşıyorum. Sanat müziği dahil her çeşit müziği zurnayla çalabiliyorum” dedi ve “Bizi takip etsinler” diye konuştu.

Bölgenin bir başka sevilen sanatçısı Mustafa selçukoğlu, “Bu akşam Mesut Külahlı’yı dinlemeye geldik. Nefesli sazlara aşığım ama onun tekniğine hayranım” sözleriyle Külahlı’ya destek için geldiğini ifade etti.  1987 Yozgat Doğumlu olan ve 24 senedir  Fethiye’de çalıştığını belirten Selçukoğlu, “Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde yaklaşık 16 yıldır sanatçıyım, tiyatro oyunculuğu da yapıyorum. Muğla’da birçok yerde sahne alıyorum. Fethiye’yi temsil ediyoruz. Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşlarımız da bize destek oluyor” dedi. Selçukoğlu son olarak pandemi döneminin kolayca atlatılması ve kültür sanat adına yeniden üretmeye devam edilebilmesi temennisinde bulundu.