UZUNDEMİR’DEN DUYGUSAL VEDA: ORTACA İÇİN SAĞLIĞIMI KAYBETTİM UZUNDEMİR’DEN DUYGUSAL VEDA: ORTACA İÇİN SAĞLIĞIMI KAYBETTİM

Uzun yıllar Ortaca ve Sarıgerme'de yaşayıp birçok turizm yatırımında bulunduktan sonra hayatını yine Ortaca'da sürdüreren Adıyamanlı hayırsever iş insanı Muvaffak Bilgiç, kendi deyimiyle "kendisine birçok şey kazandıran" bu bölgeye ve insanlarına yatırım ve yardım yapmaya devam ediyor. Daha önceki açıklamalarında, "hayatının bundan sonraki bölümünde turizmden elde ettiği bilgi ve birikimi Ortaca ve çevre ilçelerdeki insanların hizmetine sunacağını" belirten Muvaffak Bilgiç, açtığı işletmeler ile hem vatandaşlara hizmet hem de gençlere iş imkanı sunarken ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmekten ve Ramazan Ayı'nın birleştirici, paylaşımcı ruhunu yaşatmaya devam ediyor. 

Muvaffak Bilgiç, geçtiğimiz yıl Ortaca'da açtığı "Fafak Cafe" isimli işletmesinde, Ramazan Ayı boyunca her gün vatandaşlara iftar yemeği vererek örnek bir davranış sergiledi. Vatandaşların da takdirini kazanan bu davranışını, "bu topraklardan aldığımı, bu toprakların insanlarına veriyorum" diye niteleyen Bilgiç, ihtiyaç sahibi ailelere de yardım elini uzatmayı ihmal etmedi.

Aslen Adıyamanlı olan Muvaffak Bilgiç, üniversite eğitimini İtalya'da tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü. Muğla'nın çeşitli turizm ilçelerinde turizm sektöründe çalışmalarda bulunduktan sonra Ortaca'nın Sarıgerme Mahallesi'nde TUI firması ile işbirliği yaparak SENO Otel'in inşaatını başlattı. 2008 yılında bölgeye toplam 40 milyon Euro değerinde yatırımda bulunan Bilgiç, otel inşaatı bittikten sonra işletmesini TUI firmasına devrederek farklı yatırımlara yöneldi.

Muvaffak Bilgiç, Sarıgerme ve çevresinde yaptığı yatırımlardan kazandığı parayı yine bölgeye ve insanlara hizmet, istihdam sağlayacak farklı yatırımlar yapmak için kullandı. Kendi ifadesiyle, bölgede yaşadığı zaman içerisinde Ortaca ve çevresini ikinci evi olarak görmeye ve bölge halkıyla farklı bir bağ kurduğunu farketti. Bunun neticesinde, turizm sektöründen çekildikten sonra Ortaca'ya yerleşmeye ve yine insanlara hizmet edebilecek girişimlerde bulunmayı tercih etti. 2021 yılında Ortaca'da Fafak Cafe işletmesini açtı. 2022 yılında ise Ortaca Sanayi Sitesinde yer alan Fafak Otomatik Halı ve Oto Yıkama işletmesini hizmete açtı.