Başta Ortaca ve Dalyan olmak üzere, çevre ilçelerde yaşayan yerleşik yabancılar Noel’i kutlamak için İztuzu kumsalında biraraya geldi. Bir gün önceden hazırladıkları yiyecekleri birbirleriyle paylaşan yabancılar şarkılar söyleyip dans etti. Çevredeki Türkler de yabancılarla birlikte kutlamaya katılırken, havanın sıcak olmasından yararlananlar denize girdi.

TÜVTÜRK Genel Müdürü: ALİM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BU YATIRIMI YAPIYORUZ TÜVTÜRK Genel Müdürü: ALİM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BU YATIRIMI YAPIYORUZ

İsveç vatandaşı olan Elenor, “Burada noeli kutlamak çok güzel” derken, bir süre tatile gelip giden ve daha sonra Türkiye’ye yerleşen Josephine ise, “Burada Noeli kutlamak çok güzel Hollanda çok soğuk, burası sıcak” diye konuştu.

Hollanda’dan Türkiye’ye gelen ve Noel’i İztuzu’nda kutlayan Lany Ramons ise, “İztuzu’nda Noeli kutlamanın çok güzel. Burada her ülkeden insan var. Alman, Hollandalı, Türk, İngiliz birçok ülkeden insanlar olduğu için çok güzel. Yeni yılda Kovid’in gitmesini istiyorum, herkese mutlu yıllar” dedi.

Dalyanlı olan Bekir Şadi Uysal Dalyan’da 800-900 civarı yerleşik yabancının bulunduğunu belirterek, “Onların dini gerekleri açısından önemli bir gün, bizde Türk insanı olarak onlara ev sahipliği yapıyoruz. Geçen sene pandemi nedeniyle yapılamamıştı. Çok üzüldüler. Bugün hava çok güzel, güzel bir organizasyon oldu çok kalabalık, onlarla çok güzel zaman geçiriyoruz” dedi.

Kaynak: MuglaYerelRehber