İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, alanında uzman hekimler tarafından Ortaca Belediyesi çalışanlarına sağlık taraması gerçekleştiriliyor. Akciğer Grafisi, Solunum Fonksiyon Testi, Odyometri, Hemogram( Kan Tam Sayımı), Biyokimyasal Kan Testleri, Görme Testleri ve Genel Fiziki Muayene testinin yapıldığı sağlık taraması kapsamında elde edilecek veriler personele ait sağlık takibi dosyalarına işlenecek. Ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin ve meslek hastalığının önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut sağlık problemlerinin ortaya konulmasının amaçlandığı sağlık taramasında elde edilecek sonuçlar, çeşitli testlerden geçirilen Ortaca Belediye Ailesi, çalışanalarının sağlık takip dosyalarına işleniyor.Ortaca Belediyesi olarak ay sonuna kadar tüm personellerin sağlık taramasını yapmayı hedefliyor.

TÜVTÜRK Genel Müdürü: ALİM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BU YATIRIMI YAPIYORUZ TÜVTÜRK Genel Müdürü: ALİM BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BU YATIRIMI YAPIYORUZ

Yapılan sağlık taramasının önemine dikkat çeken Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Çalışan arkadaşlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği bizim için çok önemli. Ortaca Belediyesi büyük bir aile ve bu büyük ailede bir organ da bir yerde problem varsa eğer o aileyi etkiler. Bizler bu düşünce ile hareket ediyoruz. Bugün özellikle iş güvenliği uzmanımız  ile beraber, Ortaca Belediye Ailesi çalışanlarımızın sağlık taramasını gerçekleştirdik. Buradaki işçilerimizin sağlığını kontrol etme adına doktorlarımız buradalar. Bizler oluşabilecek sorun ve problemleri giderme adına belediye olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Zaman zaman arkadaşlarımız ile bu rutinin dışında toplantılar yapıyoruz. Amacımız daha huzurlu, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Ortaca’yıi ihdas etmektir. Bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.