Ortaca Belediyesi Evlenme Memurluğu Tarafından 2020 Yılı Evlenme Müracaatında istenilen belgeler belli oldu.

1-)Nikah Ortaca Belediyesi sınırları içerisinde olur. Müracaat için çiftlerden birinin Ortaca ilçesinde ikamet etmesi gerekmektedir.18 Yaşını dolduran ve çiftlerden birinin ortaca İlçe sınırlarında ikamet etmesi durumunda evlendirme ve izin belgesi başvurusunda aşağıdaki belgeleri getirmeleri yeterlidir.İkamet adresi Nüfus Müdürlüğü Adrese dayalı KPS de(kimlik paylaşım sistemi MERNİS) kaydı olmalıdır.KPS de ikametgah kaydı olamayanların Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

2-)5’er adet fotoğraf

3-)Nüfus cüzdanı aslı

4-)İkametgahı başka yerde olanlar oturdukları yerdeki evlendirme memurluğundan birlikte evlenme izin belgesi.

5-)Evliliği son bulan bayan, yeniden evlenmek için 300 gün bekleme süresini doldurmamış ise iddet müddetinin kaldırıldığına dair mahkeme kararı.

6-)Thalassemia testi sonuçları ve sağlık raporları.

Bu belgeleri hazırlayan çiftler nikah günü alabilirler.

ALİM UZUNDEMİR’DEN VEDA MESAJI! SÖZLERİMİ YERİNE GETİRDİM ALİM UZUNDEMİR’DEN VEDA MESAJI! SÖZLERİMİ YERİNE GETİRDİM

Bu Kişiler Evlenemez

On yedi yaşını tamamlayan erkek ve kadın velinin izni, veli yoksa vasi veya vesayet makamının izni ile, on altı yaşını dolduran kadın ve erkek hakimin izni ile evlenebilir. Hakim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük ve kısıtlının evlenmesine izin verebilir. Ancak; ayırt etme gücüne sahip olmayanlar ile on beş yaşını dolduran küçükler, mahkemece ergin kılınsa dahi evlenemez.