Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında Ortaca Belediyesi'ne ait taşınmazlarda faliyet gösteren kiracılarından iş yerleri tekrar açılıncaya kadar kira alınmayacağını bildirdi. "Bu zor günlerde birbirimize destek olmamız gerekiyor" diyen, Başkan Alim Uzundemir esnafın yanında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Belediyemize ait işyerlerinde kiracı olaran vatandaşlarımızdan, Korana Virüs kapsamında alınan tedbirlerden dolayı,belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olan işletmelerin faaliyetlerin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyeceği,ayrıca bu süreler kadar sözleşme süresinin uzatılması,

Alınan tedbirler nedeniyle, kamu kurumlarınca alınan ve alınacak tedbirler nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerleri arasında olmamakla birlikte koranavirüs pandemisi sebebiyle, ekonomik olarak olumsuz etkilenen işyerlerinin kira sözleşmelerinden kaynaklanan borçlarının ödenmesinde değişen koşullar göz önüne alınarak, belediye alacaklarının ertelenmesi kararına vardık.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iş yeri faaliyetlerini durduran Ortaca Belediyesi kiracılarından, faaliyetleri tekrar başlayana kadar kira alınmayacaktır. Kiracılarımızdan bu süre zarfında işçi çıkarmamalarını bekliyoruz. Dayanışma ile bu süreci birlikte atlatacağız."

ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI