Muğla'nın Ortaca ilçesi Akıncı Mahallesi'nde oturan Ali Şimşek (65), sosyal medya hesabında yer alan haberlerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bir yorum yazınca savcılık harekete geçti ve Ali Şimşek hakkında soruşturma başlatıldı.

1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK

Sosyal medya hesabında yaptığı yorumda "İstanbul Kanalı, ya Tayyip bey etme gözünü seveyim, her iş bitti de tek sorun İstanbul Kanalı mı kaldı? Bu millet açlıktan ölüyor, bu millet intihar ediyor. Gel bunlarla uğraş. Bırak şu olmayacak işlerle vakit kaybetmeyi. Bırak bu Suriye işlerini; herkes kendi başını kendi bağlasın. Kendi başını kendi kurtarsın. Biz bin 300 lira aylıkla zor geçiniyoruz. Bizleri düşün, bırak kanal manal olmayacak işlerle uğraşma" ifadelerini kullanan Şimşek, bu saatten sonra yorum yapmayacağını dile getirdi.

Şimşek, "Bir gece ansızın gidebilirim" sözleriyle hakkında başlatılan soruşturmaya dikkat çekerek "Beni götürürlerse Akıcı'yı bir daha bulamam" dedi. Hakkında "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde yorum yaptığı" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını ve dava açıldığını kaydeden Şimşek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen yazıyla ifadesinin alınması istendi. Gelen yazıya istinaden Ortaca Cumhuriyet Savcılığı da Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı'nı devreye sokarak karakola ifadeye çağırdı. 

Karakolda "Benim Cumhurbaşkanımıza hakaret etme gibi bir lüksüm yok. Ben sadece herkesin yaptığı gibi yorum yaptım. Bunun suç olduğunu bilseydim yapmazdım. Bir daha da yapmam dedim" şeklinde ifade verdiğini dile getiren Çiftçi Bağkuru emeklisi Ali Şimşek artık bu tür paylaşımlara kayıtsız kaldığını vurguladı.