Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 14 Mart Cumartesi günü akşam saatlerinde sosyal medya platformlarında paylaşın ve Ortaca Devlet Hastanesi'nde Koronavirüs (Covid-19) vakası olduğu haberleri halkın paniğe kapılmasına neden oldu. Hollandalı bir turistte koronavirüs tespit edildiği ve vaka sayısının artabileceği yönünde bir iddia ile birlikte hastane girişinde koruma elbisesi giymiş iki görevlinin olduğu bir fotoğraf paylaşıldı. 

Konuyla ilgili olarak gazetemize de birçok soru geldi ve sosyal medyada gerekli bilgilendirme yapılsa da herkese ulaşmadı. Ne yazık ki bu gibi durumlarda çoğu zaman olduğu gibi asılsız bilgi gerçeğinden daha çok paylaşıldı ve bölge halkını endişeye sürükledi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre; 

Ortaca Devlet Hastanesi'nde iddia edildiği gibi bir vaka yok. Ülkedeki genel panik havasından etkilenerek koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuran bir vatandaş, Hollandalı bir turist ile temas ettiğini belirtmiş. Bunun üzerine, tedbir amaçlı olarak vatandaşımızın 3 saat şüpheli olarak yatışı gerçekleşmiş. Ön kontroller ve testlerden koronavirüs olmadığı anlaşılan hasta taburcu edilmiş.

FOTOĞRAF, KARANTİNA DEĞİL DEZENFEKTASYON ÇALIŞMASINA AİT

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ise, hastanenin karantina altına alındığı algısı oluşturmak için paylaşılan bir kare. Paylaşılan fotoğraf, Ortaca Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen dezenfektasyon çalışmasında yer alan görevlilere ait.

ORTACA'DA KORONAVİRÜS VAKASI YOK, HASTANEDE TÜM TEDBİRLER ALINDI

Yine yetkililerden edindiğimiz 'güncel' bilgilere göre, Ortaca Devlet Hastanesi'nde koronavirüs vakası yok. Hastanenin olası bir durumda gerekli tüm donanıma sahip olduğunu belirten yetkililer, tüm tedbirlerin alındığını ve virüs vakasına karşı hastanenin hazır olduğunu belirtti. 

SADECE RESMİ AÇIKLAMALARA İNANIN

Bu tarz durumlarda ve kriz anlarında, vatandaşlarımızın kaynağı ve amacı belli olmayan, halkı panik ve endişeye sevk eden asılsız iddialara inanmaması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı resmi makamların açıklamalarına dikkat etmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM