ALİM UZUNDEMİR’DEN VEDA MESAJI! SÖZLERİMİ YERİNE GETİRDİM ALİM UZUNDEMİR’DEN VEDA MESAJI! SÖZLERİMİ YERİNE GETİRDİM

Muğla’nın Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Mahallesi ile İztuzu Plajı arasında kalan ve 1900'lü yıllarda kurulduğu bilinen, eskiden Dalyan'a bağlı bir köy iken Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen 550 nüfus 210 haneli Gökbel'in hemen her tarafında kaçak yapılaşma hızla devam ediyor. Bazı inşaatların otel görünümlü ve çok katlı olması ise kaçak yapılaşmanın boyutlarını da ortaya koyuyor.

Dünyanın en iyi 10 plajından birisi olan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. İmar affı bahane edilerek kaçak olarak yapımı devam eden 22 yapı mühürlenip para cezaları kesilmesine rağmen inşaatlar son sürat devam ediyor. İşi abartıp otel yapanlar bile var.



YIKIM KARARI ÇIKTI: İLK DARBE 6 OCAK'TA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un başlatıp, Muğla'daki İlçe Belediyelerinin desteklediği kaçak yapıyla mücadele dalgası nihayet Gökbel'e vurdu. Ortaca'nın İztuzu Plajı manzaralı Gökbel Mahallesinde tespit edilen kaçak yapılar için yıkım kararı çıktı. Edinilen bilgiye göre yıkım işlemi 6 Ocak 2020 Pazartesi günü başlayacak. 

Yeni yıla kaçak yapılaşmaya taviz vermeden girecek olan Muğla'da, fırsatçılara göz açtırılmaması vatandaşlar tarafından da mutlulukla karşılanıyor. Bölge halkı nesillerdir doğallığını koruyan yaşam alanlarının betonlaşmasına şiddetle karşı çıkıyor.