ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI

Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı kapsamında 1. Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Karma Sergisi düzenlendi. 

Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda yer alan sergi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Etkinlik açılışına Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan da katıldı. Halk Eğitim Merkezinin kursiyerleri tarafından keman, bağlama ve gitar performansları ve işitme engelli kursiyerlerin Çanakkale türküsü çalışmasının sergilendiği etkinlikte, halk oyunları gösterisi de yapıldı. Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan okuma yazma kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını vererek tebrik etti. Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, kısa bir konuşma yaparak; “Şehidimiz Mehmet Kaya’nın adını taşıyan bu güzide eğitim kurumunun müdürü, kurs eğitmenleri, idari kadrosu ve tüm çalışanlarına gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yıl sonu sergisinin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Bilge Kökten, eğitim faaliyetleri açısından halk eğitim merkezlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Sözlerine devam eden Kökten, 1 eğitim-öğretim yılı boyunca 5 binin üzerinde vatandaşın kursiyer olarak çeşitli eğitimlerden yararlandığını ifade etti. İlçe ve bölgedeki işverenlerin, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine iş tekliflerinde bulunmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyleyen Kökten, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi konulu afiş yarışmamızda merkezimiz bünyesinde görevli kurs öğretmenimiz Yahya Güler’in tasarladığı afiş çalışması Türkiye birincisi seçildi. Gümüş takı işlemeciliği kursumuz il birinciliği elde etti. Kurslarımızın açılmasında bizlere her zaman destek olan Kaymakamımız Oktay Erdoğan, belediye başkanımız Alim Uzundemir, ilçe milli eğitim müdürümüz İlhan Küçükünal, sergide emeği geçen tüm eğiticilerimiz ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”

Bilge Kökten, Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezine desteklerini esirgemeyen Ortaca Bahçeşehir Koleji’ne de teşekkür ettiğini belirtti. Konuşmaların ardından sergi vatandaşların beğenisine sunularak sergilenen ürünler incelendi.