İşte Kaymakam Meral Uçar'ın kutlama mesajı:

"Milli iradenin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin 98. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve büyük fedakârlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur.

ORTACA'DAKİ KADIN CİNAYETİNDE KAN DONDURAN AYRINTILAR ORTACA'DAKİ KADIN CİNAYETİNDE KAN DONDURAN AYRINTILAR

Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Devletin imkânlarını sosyal hukuk devleti ilkesi içerisinde tüm vatandaşlarına paylaştırıp, onlara eşit bireyler olarak temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet, bu yönüyle devlet-millet bütünleşmesinin de temelidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir biçimde yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, eşsiz fedakarlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."