İLKER DİNÇ, DESTEĞİNİ YİNELEDİ "ORTACA'YA ALİM GEREK" İLKER DİNÇ, DESTEĞİNİ YİNELEDİ "ORTACA'YA ALİM GEREK"

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kasksız motosiklet kullanıcılarına yönelik örnek uygulama gerçekleştirildi. 



Ortaca merkezde yapılan uygulamada, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından kask kullanmayan motosiklet kullancıları durdurularak uyarılarda bulunuldu. Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Orataca İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan tarafından sürücülere, 'ceza yerine kask' uygulaması kapsamında ceza kesilmedi ve bunun yerine birer adet kask hediye edildi. Polis ekipleri tarafından, kaskını alan sürücülere trafikte kask kullanımının önemine dair bilgiler bulunan bir broşür verildi. 



ORTACA KAYMAKAMI OKTAY ERDOĞAN'DAN UYGULAMAYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, uygulama noktasında Haber48 mikrofonlarına yaptığı açıklamada, kask kullanımının motosiklet sürücüleri için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu hafta Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Dalyan beldesinde, bugün de İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ortaca merkezde, motosiklete kask takmadan binen vatandaşlarımıza uygulamaya destek veren kurum ve kuruluşlar tarafından temin edilen kaskları dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaparak bundan sonraki ihlallerinde ceza verileceğini belirttik." dedi. 



CEZA VE YAPTIRIM VATANDAŞIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNDEN ÖNEMLİ DEĞİL

Açıklamasına devam eden Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, "Vatandaşlarımıza uygulanan, ceza, yaptırım gibi önlemlerin hiçbiri vatandaşlarımızın can güvenliğinden ve sağlığından daha önemli değil. Umarım son günlerde yaşanan kazaları göz önünde bulundurarak vatandaşlarımız trafik kurallarına uyar. Ayrıca, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü personelimize de seslenmek istiyorum. Bundan sonraki trafik uygulamalarında personelimizden, trafik kurallarını ihlal eden vatandaşlarımıza kesinlikle taviz vermemelerini ve gerekli uygulamaları yapmalarını istiyorum. Vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak adına bir kereye mahsus bu uygulamayı gerçekleştirdik. Hiçbir şey vatandaşlarımızın can güvenliğinden daha önemli değil." ifadelerini kullandı.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, uygulamaya destek veren ve dağıtılan kaskları temin ederek Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne veren birçok kurum ve kuruluşa teşekkür etti. 

Uygulama noktasında bulunan basın mensuplarına da teşekkür eden Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, basının ilgisinden ve duyarlılığından memnuniyet duyduğunu belirtti.



ORTACA İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN BAŞKAN: "OKUL ÖNLERİNDE VE KAVŞAKLARDA GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK"

Ceza yerine kask uygulamasına katılan Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan, son günlerde yaşanan elim kazalardan dolayı üzgün olduklarını belirterek vatandaşların trafikte kurallara uymalarını ve daha dikkatli olmalarını istedi. 

Hüseyin Başkan, "İlçemiz için gece gündüz elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenini tahsis etmek için tüm personelimiz canla başla mücadele ediyor. İlçemizde bulunan tüm okulların girişlerinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Velilerimizin içi rahat olsun. Ayrıca, tüm kavşak ve kritik noktalarda da olası kazaları önlemek için güvenlik önlemlerimizi almaya devam ediyoruz." dedi. 



UYGULAMA NOKTASINDA KASKLARINI ALAN VATANDAŞLAR MEMNUNİYETLERİNİ BİLDİRDİ

Uygulama noktasında kask kullanmayan motosiklet sürücüleri, yapılan uyarıları dikkate alacaklarını ve bundan sonra kask takmadan trafiğe çıkmayacaklarını belirtti. Hediye edilen kasklardan dolayı memnun olduklarını belirten vatandaşlar, uygulamanın örnek olduğunu söyleyerek yetkililere teşekkür etti.