Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

Ankara Beypazarı Kaymakamlığı’na atanan Muğla'nın Ortaca İlçe Kaymakamı Oktay Erdoğan'ın yerine Van Vali Yardımcısı Meral Uçar Arpa, Ortaca Kaymakamlığı’na atandı. Meral Uçar Arpa'nın ataması ile Ortaca'ya da tarihinde ilk kez kadın kaymakam atanmış oldu.

Meral Uçar Arpa Kimdir?

Trabzon’da dünyaya gelen Meral UÇAR ARPA aslen Kütahyalıdır. İlköğretimini babasının Emniyet mensubu olması nedeniyle çeşitli illerde tamamlamasının ardından, Çankaya Anıttepe Lisesi’nden mezun oldu.Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümündeki 4 yıllık lisans eğitimini 3 yılda tamamladı.

2006 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 93. Dönem Afyonkarahisar Kaymakam Adayı olarak idarecilik hayatına başladı.Sırasıyla Denizli İlinde teftiş stajı, Ankara İli Gölbaşı İlçesi’nde kaymakam refikliği ve Eskişehir İli Alpu İlçesinde vekalet görevinde bulunmasının ardından İngiltere’de University of Leicester’da bir yıl süre ile dil eğitimi almış olup, 24.02.2009 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kura sonucu 93. Dönem kaymakamı olarak Kastamonu ilinin Azdavay İlçesine atanmıştır. Daha sonra sırasıyla, 2011-2013 tarihleri arasında Kilis İli Elbeyli İlçesi Kaymakamlığı, 2013-2014 yılları arasında Gümüşhane Vali Yardımcılığı, 2014-2016 yılları arasında Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, 2016-2020 yılları arasında Van İli Tuşba Kaymakamlığı görevlerini yürüten Meral UÇAR ARPA, 13.07.2020 tarihli ve 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Van Vali Yardımcılığına atanmıştı.
 
“Belediyelerin Özerkliği ve İdari Denetimi” adlı tezi ile 2016 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Meral UÇAR ARPA, Öğretmen Faruk ARPA ile evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ALİM BAŞKANDAN ORTACA'YA SON ÇAĞRI ALİM BAŞKANDAN ORTACA'YA SON ÇAĞRI