Haber48 Muğla’nın Ortaca ilçesinde 33 yıldır faaliyet gösteren Akcabel Yapı Market'i ziyaret etti. İlçenin en köklü şirketi olan Akcabel Yapı Market, 1987 yılında Ali Akcabel tarafından kuruldu. Yaklaşık 20 senedir oğlu Evren Akcabel tarafından yönetilen Akcabel ile ilgili detayları kendisinden öğrendik.

Evren Akcabel, faaliyetlerine kömür ve odun ticaretiyle başlayıp 1990’lı yıllarda kaba inşaat malzemeleri üzerine yoğunlaştıklarını; 1994 yılından itibaren de ince inşat malzemelerini bünyelerine ekleyerek yapı market halini aldıklarını kaydetti.

Akcabel, “Bu süreçten sonra artık güçlü bayilikler oluşturarak hem kaba inşaat malzemesi hem ince inşaat malzemesi grubunda vatandaşlara hizmet vermekteyiz” dedi.

“Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapmayacaksın”

“Bizimde önce çıraklık döneimiz oldu” diyen Akcabel, “Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapmayacaksın”  sözünden hareketle yeterli olgunluğa ve pişkinliğe ulaştıktan sonra işletmenin yönetimini devraldığını söyledi.

“İnşaatınız bizimle başlar bizimle biter”

Akcabel, şirket olarak yapının her aşmasında yetkin olduklarını vurgulayarak bunu çalışmalarında bir ilke haline getirdiklerini ifade etti. Bundan yola çıkarak “İnşaat başlama aşaması demirle başlar ve sıhhi tesisat malzemeleriyle biter. Yani sloganımız da buradan çıktı.” Sözlerini kaydeden Evren Akcabel “ İnşaatınız bizimle başlar bizimle biter” sözünün amacını bu şekilde değerlendirdi.

“2020 Yılı Beklentileri Daha İyi”

2019 yılının tüm işletmeler için ekonomik açıdan zor bir yıl olduğunu dile getiren Evren Akcabel, kendilerinin de bu süreçte bazı sıkıntılar yaşadığını hatta bir dönem küçülmeye gittiklerini bile kaydetti. Akcabel, 2020 yılı için ise daha farklı ve güçlü projelerle hizmet edecelerinin garantisini vererek yeni yıldan umutlu olduklarını söyledi.

“Filli Boya’nın 1996 yılından beri fabrika bayisiyiz”

ORTACA KAYMAKAMI AKTAŞ’TAN ÇEVRE YATIRIMINA ÖVGÜ ORTACA KAYMAKAMI AKTAŞ’TAN ÇEVRE YATIRIMINA ÖVGÜ

Bayilikler noktasında da önemli bir ağı ellerinde tutan Akcabel Yapı Market, birçok grupta çalışmalar yaptıklarını belirtti, “Kaba İnşaat grubunda Yüksel Toprak Sanayi, Saray Tuğla, Lidya Toprak Sanayi, Tekinler Tuğla, Gürallar Kiremit,  ince malzeme grubunda ise Filli Boya’nın 1996 yılından beri fabrika bayisiyiz. Bunun yanı sıra Ege Yıldız, Yurtbay Seramik, Norm ve Carevit ile çalışmaktayız”

“Talep neredeyse biz oradayız”

Evren Akcabel insanların ürünlerini farklı farklı yerlerden alıp uğraşmak istemediklerini vurgulayarak “İnşaatın bütün ürünleri bizde mevcut. Çünkü biz yapı market olarak faaliyet gösteriyoruz. Biz bölgemizdeki vatandaşlara hizmet verebilmek için bütün ürünleri bünyemizde bulunduruyoruz” diye konuştu.

Bu şekilde hem vatandaşın aradığını bulmasının kolaylaştığını hem de maddi noktada daha ekonomik olduğu için tercih edildiklerini vurgulayan Akcabel, hizmetlerini bu doğrultuda südürdüklerini dile getirdi,  “Talep neredeyse biz oradayız. Talep edilsin o durumda biz kendi araç filomuzla çözüyoruz ve sadece Ortaca’da değil, Muğla’nın tüm ilçerine de hizmet veriyoruz” dedi.

Evren Akcabel kendilerini sektördeki ekonomik sıkıntılar dolayısıyla en çok zorlayan ürünün ise demir olduğunu ifade ederek “Nakliyesi, inşaata indirdikten sonra iadesi zordur. Tuğla da aynı şekilde. Çünkü bunlar yükte ağır malzemelerdir” sözlerini kaydetti.

2020 yılı içinde müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini söyleyen Evren Akcabel, 2020 hedefleri arasında önemli çalışmalar yaptıklarının ve bu doğrultuda sürpriz gelişmeler olabileceğinin altını çizerek vatandaşların bu sürprizlerden haberdar olması için Akcabel Yapı Market’i takip etmelerini istedi.