Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele devam ederken, henüz resmi ve kapsamlı bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. Ancak, 01.04.2020 günü Muğla'nın Ortaca ilçesinde, ilçe esnafının telefonlarına gönderilen bir mesaj kafaları karıştırdı. Söz konusu sms'in içeriğinde; 

"İLAN METNİ

Ortaca Kaymakamlığından duyurulur. Mugla İli Hıfzıssıhha Meclisinin koronavirüs ile mücadele kapsamında, bu güne kadar almis oldugu kararlar gereği, vatandaşlarımızın hem kendi hem de çevresindekilerin sağlığı açısından zaruri olmadıkça kesinlikle dışarıya çıkmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde sokağa çıkma yasağına uymayanlar hakkında adli ve idari para cezası olmak üzere her türlü cezai işlem uygulanacaktır. Kendimiz ve çevremizdekilerin sağlığı için lütfen kurallara riayet edelim. Ortaca Kaymakamlığından halkımıza duyurulur" ifadeleri yer alıyor.

Ortaca Kaymakamlığı'nın internet sitesinde ise bu duyuru yer almıyor. Sms'in içeriğinde, "kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar" ibaresi de yer almadığı için akıllara, "ilçe genelinde, genişletilmiş bir sokağa çıkma yasağı kararı mı alındı?" sorusu geldi. Vatandaşların anlam veremediği ve merak ettiği bir diğer husus ise, kronik rahatsızlığı bulunmayan veya 65 yaş ve üzeri olmayan vatandaşlara, hangi yasağa göre adli ve idari para cezası kesileceği ve hangi cezai işlemlerin uygulanacağı oldu.

Ortaca Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili açıklama bekleyen vatandaşlar, gün içerisinde bahsi geçen sms ile ilgili bir açıklama yapılmadığı için tedirgin durumda. Kaymakamlığın internet sitesinde, bugün yapılan duyurular ise şu şekilde;

01.04.2020 TARİHLİ DUYURU

Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisinin 23.03.2020 tarih ve 4 sayılı Kararı gereği; İlçemizde faaliyet gösteren tüm marketler 09:00 – 21:00 saatleri arasında hizmet verecektir. Market içindeki en fazla müşteri sayılı hizmet sunulan her yüz metrekareye 10 kişi düşecek şekilde ayarlanacak olup daha fazla sayıda müşteri içeriye alınmayacaktır. Tüm marketlerimizin belirtilen kurallara uyması gerekmektedir. T.C. Ortaca Kaymakamlığı"

01.04.2020 TARİHLİ DUYURU

Muğla İli İl İdare Kurulunun 28.03.2020 tarih ve 2020/6 sayılı Kararı gereği, vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Kendimiz ve çevremizdekilerin sağlığı için lütfen uyarılara riayet edelim. T.C. Ortaca Kaymakamlığı"

İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU