Muğla'nın Ortaca İlçesi’nde öz ağabeyi Alaattin D. tarafından arazi meselesi yüzünden darbedilen Ayşe Ç.’nin kızı olayın ardından yaşanan gelişmelerden bahsederek hukuki sürecin en kısa sürede başlamasını beklediklerini dile getirdi.

AYŞE Ç. UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Ayşe Ç.’nin kızı, Alaattin D.'den şikayetçi olan annesinin ağrılarına dayanamayarak tekrar hastaneye gitmek zorunda kaldığı ve burada yapılan incelemeler sonucunda bir burun ameliyatı geçirdiğini aktardı. Yapılan ön adli muayene sonucuna göre ciddi şekilde darbedildiği belgelenen Ayşe Ç.’nin şikayetçi olması üzerine ise Alaattin D. hakkında bir aylık uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. Ayşe Ç.’nin kızı ise bu süreyi uzatmak için talepte bulunacaklarını kaydetti.

Ayşe Ç.’nin kızı tarafların ifade tutanaklarına ulaşabilmek için pazartesi günü dilekçe vereceklerini ifade etti.

Adli tıptan gelen kesin muayene raporun ardından savcılık makamının olayla iddianame hazırlayacağını dile getiren Ayşe Ç.’nin kızı , Alaattin D.’nin kızının kendilerini aradığını ve olayla ilgili yapılan haberlerin kaldırılmasını sağlamaları için kendilerine ısrar ettiğini söyledi.

ALİM BAŞKANDAN ORTACA'YA SON ÇAĞRI ALİM BAŞKANDAN ORTACA'YA SON ÇAĞRI

DARBEDEN ÖZ AĞABEY SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Öte yandan  Alaattin D.’nin Ayşe Ç. ile tartışmaları sırasında sandalye fırlatırken kendisine zarar verdiğini iddia ettiğini ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini öğrendiklerini ifade eden Ayşe Ç.’nin kızı,  Alaattin D.’nin haksız şekilde maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığını belirtti.

Ayşe Ç.’nin kızı ise annesinin darp olayının ardından hala ağrıları olduğunu ve travma yaşadığını da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Ortaca İlçesi Bahçelievler Mahallesinde yaşayan Ayşe Ç. (58), bakıma muhtaç babası Hasan D. (88) ve annesi Fikriye D.'ye (84) bakmak için Atatürk Mahallesindeki aile evine gitti. Burada kendisinden 5 yaş büyük olan abisi Alaattin D. ile karşılaşan talihsiz kadın, ailesinin kendisine vermeyi düşündüğü bir arsa için öz abisinden dayak yedi. Alaattin D., kız kardeşine mirasından vazgeçmesini istedi ancak olumsuz cevap alınca iki kardeşin arasındaki sözlü tartışma tek taraflı darba döndü.  Anne ve babasının gözü önünde kız kardeşine sandalye fırlatan ve kafasına vurmaya başlayan Alaattin D., babasının araya girmeye çalışırken yere düşmesi üzerine korkarak olay yerinden uzaklaştı.

Ayşe Ç. tedavi için Ortaca Devlet Hastanesi'ne gittiğinde, burun kırığı, vücudun çeşitli yerlerinde zedelenme ve incinme olduğu tespit edildi. Tedavi sonrasında hastanede bulunan polis memurları tarafından Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen talihsiz kadın, ağabeyi Alaattin D.'den şikayetçi olarak ifade verdi. İfadesinin ardından evine dönen Ayşe Ç.'nin ağrılarına dayanamayarak tekrar hastaneye gitmek zorunda kaldığı öğrenildi.