Muğla ilinin Ortaca ilçesinde Ahmet Ateş Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortaca Kaymakamlığı'nın işbirliğinde gerçekleştirilen "Kask Hayat Kurtarır" projesi kapsamında öğrencilere 100 adet kask dağıtıldı.

Kaskın öneminin vurgulandığı etkinliğe Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan, Okul Müdürü Faruk Altınsoy, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan projenin nasıl başladığını ve neler amaçlandığını Haber48 mikrofonlarına anlattı.

AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU

Kaymakam Erdoğan "'Kask Hayat Kurtarır' projesi 2018 yılının sonlarından itibaren başlatılan kampanyalardan birisidir. Kask takmama neticesinde meydana gelen kazalardaki bariz ve kötü sonuçlar, İçişleri Bakanlığı ve Sayın Süleyman Soylu öncülüğündeki bu kampanyanın temellerini attı. Biz de bu kapsamda başlatılan çalışmalar ve farkındalığın devamı adına bu etkinliği düzenledik. Söz konusu proje için 5 okul seçildi. Bugün bu okullardan birindeyiz ve öğrencilere 100 adet kask dağıttık. Yapılan etkinlikle, özellikle motosikletlerde bu yaştaki çocukların ölümlü ve ağır yaralanamalarla sonuçlanan kazalarını önlemek bizim asıl maksadımız." dedi.

Emniyet kemerinin takılması, öncelik hayatın öncelik yayanın, kırmızı düdük, aşırı hız vb. kampanyaların kazaları önlemek amacıyla bir süredir faaliyette olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Motosiklet ve bisiklet kazalarında özellikle boyun kırılması ya da felç gibi ciddi yaralanmalar oluyor. Bunu önlemek adına bu kampanyaları devam ettiriyoruz ve dönem dönem de devam ettireceğiz. Bugün Milli Eğitim ile birlikte bu lisede bu etkinliği gerçekleştirdik. Yarın başka kuruluşlarla ve başka etkinliklerle sürdürmeye devam edeceğiz. Bunların hiç yaşanmaması hatta asgariye indirmek temel hedefimiz.” sözlerini kaydetti.

Kaymakam Erdoğan son olarak çocukların bu tür etkinliklerle farkındalık kazanmalarını temenni ederek "Onlara dağıttığımız kaskları takmak öncelikli görevleri ama bir görevleri daha var, o da çevresindeki insanlara bu kaskların neden takılması gerektiğini anlatmaktır. Çünkü bu şekilde herkese ulaşabilmiş oluruz.  Bu nedenle bu etkinliğe başlarken okulları ve öğrencileri seçtik." ifadesinde bulundu.

Etkinliğin düzenlenmesi ve diğer her konuda kendilerine yardımcı olan başta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Personelleri olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür eden Kaymakam Oktay Erdoğan "Onlar görevlerini yapmaya devam ediyor. Bizde onlara bu şekilde yardımcı oluyoruz.” diye konuştu.