Edinilen bilgilere göre, Muğla'nın Ortaca İlçesinin Sarıgerme Mahallesinde faaliyetlerini sürdüren işletmenin yapı ruhsatı bulunmuyor. Gazetemize yapılan ihbarlar doğrultusunda, işletmenin bulunduğu arazinin 'Tarım' arazisi sıfatında olduğu ve arazinin neredeyse tamamında yapılaşmaya gidildiği belirtildi. Dahası, yapılan otelin 31 Aralık 2017'den önce var olmadığı ve İmar Barışı'ndan yararlanılamadığı için 'kaçak' statüsünde olduğu ifade edildi.

Tarihe dayalı uydu fotoğrafları üzerinden yapılan incelemede, işletmeye ait inşaatın ilk olarak 6/22/2019 tarihinde görülüyor. 1/19/2020 tarihinde ise otel bölümünün tamamlandığı, son olarak otelin giriş kısmında bulunan küçük yapının ise 6/14/2020 tarihinde tamamlandığı görülüyor.

Gazetemize yapılan son ihbar metni ise şu şekilde; "Muğla ili Ortaca ilçesi Sarıgerme ilçesi 221 ada 48 parsel içerisine ruhsatsız olarak 2019 yılında yapılmış taban alanı yaklaşık 1000 m2 alanlı yapılmış yapı izlenmektedir. Yapı kaydı 2017 yılından sonra yapıldığı için geçersizdir. Söz konusu taşınmaz hakkında çevreye rahatsızlık verdiği için tarla niteliğinde olan taşınmaz için gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla"



Muğla ili Ortaca ilçesi Sarıgerme Mahallesinde, 221 ada 48 parsel içerisine ruhsatsız olarak 2019 yılında yapılmış taban alanı yaklaşık 1056 m2 kapalı alanlı yapı izlenmektedir.

BELEDİYE'DEN KORKMUYORLAR MI?

Gazetemize yapılan ihbarlarda, durumdan haberdar olan ve rahatsızlıklarını belirten vatandaşlar, "Sarıgerme gibi bölge ve ilçe turizmi için çok önemli olan bir yerde nasıl oluyor da 'kaçak' bir yapı otel olarak faaliyete geçebiliyor? Otel sahibi tarım arazisini bu şekilde yapılaştırmaktan, arazinin neredeyse tamamını yapılaşmaya açmaktan, ruhsatsız otel yapmaktan hiç mi çekinmiyor? İşletme sahibi Ortaca Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çekinmiyor mu?" gibi sorular yönelterek tepkilerini gösterdi.

VATANDAŞ DURUMDAN RAHATSIZ, YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYOR

Gazetemize ihbarda bulunan vatandaşlar bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek, yetkilileri göreve çağırdıklarını belirtiyor.



İMAR BARIŞI NEDEN DÜZENLENMİŞTİ?

İmar Barışı; vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması ve İmar Barışı'nın sağlanması amacıyla düzenlendi (3194 sayılı İmar Kanunu Mad. Geçici 16).

İMAR BARIŞI'NDA BAŞVURU VE ÖDEME SÜRESİ NASILDI?

İmar Barışı için 8 Haziran - 31 Ekim 2018 tarihleri arasında başvurulması, ödemelerinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyordu. Ancak, vatandaşların yoğun ilgisi ve talebi üzerine başvuru süresi 15 Haziran 2019 tarihine, yapı kayıt bedeli ödeme süresi ise 30 Haziran 2019 tarihine uzatıldı (257 ve 538 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları).

AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR