Sarıgerme Mahallesinde "Tarla" statüsündeki araziye "kaçak" olarak inşaa edildiği iddia edilen ve bu konuda çok sayıda ihbar aldığımız işletme için yetkililer harekete geçti. Edinilen bilgilere göre, Belediye yetkililerince incelenen konu gereğinin yapılması için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sevk edildi. Ortaca Belediyesi'nin kaçak ile mücadele konusunda en ufak taviz vermeyeceğini belirtilirken, vatandaşlarımızın bu gibi konularda duyarlı olması ve ihbarda bulunmalarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. 

Konuyla ilgili Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelecek olan cevabı bekleyen Ortaca Belediyesi, gelen cevaba göre harekete geçecek. 

NE OLMUŞTU? 

Edinilen bilgilere göre, Muğla'nın Ortaca İlçesinin Sarıgerme Mahallesinde faaliyetlerini sürdüren işletmenin yapı ruhsatı bulunmuyor. Gazetemize yapılan ihbarlar doğrultusunda, işletmenin bulunduğu arazinin 'Tarım' arazisi sıfatında olduğu ve arazinin neredeyse tamamında yapılaşmaya gidildiği belirtildi. Dahası, yapılan otelin 31 Aralık 2017'den önce var olmadığı ve İmar Barışı'ndan yararlanılamadığı için 'kaçak' statüsünde olduğu ifade edildi.

Tarihe dayalı uydu fotoğrafları üzerinden yapılan incelemede, işletmeye ait inşaatın ilk olarak 6/22/2019 tarihinde görülüyor. 1/19/2020 tarihinde ise otel bölümünün tamamlandığı, son olarak otelin giriş kısmında bulunan küçük yapının ise 6/14/2020 tarihinde tamamlandığı görülüyor.

AKINCI MAHALLESİ’NDE BAŞKANA BÜYÜK İLGİ AKINCI MAHALLESİ’NDE BAŞKANA BÜYÜK İLGİ

Muğla ili Ortaca ilçesi Sarıgerme 221 ada 48 parsel içerisine ruhsatsız olarak 2019 yılında yapılmış taban alanı yaklaşık 1066 m2 kapalı alanlı yapı izlenmektedir.




İMAR BARIŞI NEDEN DÜZENLENMİŞTİ?

İmar Barışı; vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması ve İmar Barışı'nın sağlanması amacıyla düzenlendi (3194 sayılı İmar Kanunu Mad. Geçici 16).

İMAR BARIŞI'NDA BAŞVURU VE ÖDEME SÜRESİ NASILDI?

İmar Barışı için 8 Haziran - 31 Ekim 2018 tarihleri arasında başvurulması, ödemelerinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyordu. Ancak, vatandaşların yoğun ilgisi ve talebi üzerine başvuru süresi 15 Haziran 2019 tarihine, yapı kayıt bedeli ödeme süresi ise 30 Haziran 2019 tarihine uzatıldı (257 ve 538 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları).