İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU İMAMOĞLU'NDAN MUĞLA İLÇESİNE ZİYARET! BELEDİYE DUYURDU

Muğla'nın Ortaca İlçesi Sarıgerme Mahallesinde faaliyet gösteren bir otel hakkında, gazetemize gelen ihbarlar neticesinde ilk olarak 21 Aralık 2020 tarihinde yayımladığımız haber sonuç getirdi. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, bahsi geçen otel hakkında Ortaca Belediyesi'nin incelemerde bulunduğu ve otelin yapı kayıt belgesinin bulunmadığı, imar barışından da yararlanamadığı doğrulanarak 'resmi' olarak kaçak yapı olduğu tespit edilmiş. İncelemer sonucunda, Ortaca Belediyesi gerekli hukuki işlemleri başlatarak otel hakkındaki dosyayı Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne göndermiş ve 'kaçak' olduğu tespit edilen otelin ticari faaliyette bulunamayacağı belirtilerek oteli mühürlemiş. Kaçak otelin yıkım işlemi için Ortaca Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelecek resmi cevabı beklediği öğrenildi.

MÜHÜRLENEN OTEL SOSYAL MEDYADA REKLAMLARINA DEVAM EDİYOR

İmar Barışı sürecinden sonra yapılan ve mühürlendiği öğrenilen kaçak otelin sosyal medya hesaplarında yeni reklamlar yayımlanmaya devam ediyor. Öyle ki, tam kapanma sürecinin başlangıcında yayımlanan kampanya reklamı dahi mevcut. 

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, Ortaca Belediyesi'nin resmi olarak 'kaçak' olduğunu tespit ettiği otele dair yaklaşık 5 aydır neden bir cevap vermediği ise merak konusu. 

YIKIM KARARINI OTEL SAHİBİNİN SİYASİ BAĞLANTISI MI ERTELİYOR?

Edinilen bir diğer bilgiye göre, 'kaçak'  otelin sahibinin, yine Sarıgerme'de bulunan ve eski AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'e ait otelin Genel Müdür'ü olduğu öğrenildi. Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye gibi turizm bölgelerinde kaçak yapılara geçit verilmezken Ortaca Belediyesi tarafından kaçak olduğu saptanan otel hakkında Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yavaş haraket ettiğini iddia eden bölge sakinleri ve çevreciler, otel sahibi ile Hasan Özyer arasındaki ilişkinin kararı etkilediğini iddia ediyor.