Muğla’nın Ortaca ilçesinde farklı bir lezzet sizi bekliyor. Külah Dondurma, konuklarına çok farklı bir dondurma lezzeti sunuyor. Birbirinden farklı, birbirinden lezzetli, damaklarda farkını fark ettiren, 24 farklı dondurma çeşidiyle Külah Dondurma, Ortaca sakinlerinin gönlünde taht kurdu.

Külah Dondurma’nın işletmecisi Mustafa Arslan, Külah Dondurma’yı “Balkan dondurması” olarak vurgularken taze keçi sütü ve organik ürünlerin bir araya gelerek oluşturduğu doğal dondurmanın bu bölge meyveleriyle yapıldığını ifade etti. Külah Dondurmanın bu bölgedeki dondurmacılardan farklı olduğunu dile getiren Arslan, “Biz bir Maraş ya da İtalyan dondurmacısı değiliz, kışın da yenilebilen Balkan dondurmacısıyız” dedi.

Mustafa Arslan Maraş dondurması ile İtalyan dondurması arasındaki orijinal tadı müşterilerine sunmalarından kısa süre sonra oldukça olumlu dönüşler aldığını belirterek, Külah Dondurma olarak hedeflerinden bahsetti. İşletmenin yaklaşık 1 senedir faaliyet göstermesine rağmen Ortaca dışında Dalaman ve Köyceğiz’den de yoğun talep aldığını dile getiren Arslan, “Çok güzel bir potansiyel yakaladık. Bunun getirilerine göre hedeflerimizi belirleyeceğiz. Önümüzdeki yaz franchise üzerinde de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Müşterilerin geri dönüşlerinde oldukça memnun olduklarını dile getiren Arslan, “Gerçek dondurma yemek isteyenler mutlaka Külah Dondurma’ya uğrayın” dedi. Külah Dondurmayı tadan müşteriler de sunulan 24 çeşit dondurmayı tattıklarında meyvelerin gerçek lezzetini hissettiklerini ve adeta çocukluklarındaki dondurmayla buluştuklarını belirterek tüm Ortaca’ya Külah Dondurma’yı tavsiye ettiler.