AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU

Geçtiğimiz günlerde, Muğla'nın özellikle Dalaman ve Ortaca ilçelerinde emlak alım satımları ve kat karşılığı arazi anlaşmalarında uzmanların uyarılarını kaleme almıştık. Bu kez iddialar sadece yeni ve il dışından gelenlere karşı değil, vatandaşların herkese karşı dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kumsal Aydoğan (26), Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde babasından kalan 291,21 m2 hisseli arazisinin evlilik vaadiyle sattırıldığını ve ortada kaldığını iddia etti. 

Edinilen bilgilere göre, Milas ilçesinde annesinin yanında kalırken 21 Kasım 2022 tarihinde popüler TikTok uygulaması üzerinde Ortaca ilçesinin Çaylı Mahallesinde yaşayan Muhammed Y. (32) ile tanışan Kumsal Aydoğan, şahıs ile sevgili olduğunu ve Aralık ayında annesinin yanından ayrılarak Ortaca ilçesine geldiğini belirtti. Başlarda babasından kalan hisseli arazi içerisindeki evde kalan Kumsal Aydoğan, Muhammed Y.'nin evlilik vaadine kandığını, şahsı sevdiği için güvenip inandığını ve Muhammed Y.'nin evine taşınarak birlikte yaşamaya başladıklarını ifade etti. 

Bu süre zarfında Muhammed Y. ve ailesinin kendisine "babandan kalan arazini sat, buraya yeni ev yapalım, zaten evleneceksiniz güzel bir eviniz olsun" gibi tekliflerde bulunduğunu belirten Aydoğan, 8 Şubat 2023 tarihinde Muhammed Y.'den hamile kaldığını öğrendiğini ve bu süre zarfında da arazi satışını kabul ettiğini söyledi. 

Araziye talip olan ve 16 Mart 2023 tarihinde satın alan Serdar B. isimli şahsı, emlakçı Hamza İ.'nin bulduğu, Hamza İ.'ye de arazi için müşteri bulmasını isteyen kişinin Ortaca'da Harita ve Kadastro işi yapan ve tanınmış biri olan Hasan Ş. olduğu iddia edildi. Hasan Ş.'ye ise ulaşan kişinin Kumsal Aydoğan'ın eski erkek arkadaşı Muhammed Y. olduğu belirtildi. 

Hisseli arazi toplam 65.471,31 m2'lik bir arazideki yaklaşık 300-350 hisseden biri olsa da Aydoğan'ın babasından kalan evi almak istedikleri için itiraz edilmediği belirtilen satış işleminde ise rakamlar oldukça karışık.

TAPUDA 1.5 MİLYON, GENÇ KADININ HESABINA GEÇEN 360 BİN TL

Kumsal Aydoğan'ın hesabına Serdar B.'nin hesabından her biri 180 bin TL'lik iki parça halinde ödeme yapıldığı ve toplamda resmi kayıtlar üzerinden 360 bin TL ödendiği belirtiliyor. Ancak, daha sonradan öğrenilen bilgilere göre, Muhammed Y.'nin bu araziyi 600 bin TL'ye sattığı, banka hesabına yatırılan paranın üstünü ise elden aldığı iddia ediliyor. Diğer yandan, hisseli araziyi satın alan Serdar B. ise araziyi aldığı 16 Mart 2023 tarihinde 1.5 milyon TL eden 95 bin Euro para bozdurduğunu ve araziyi 1.5 milyon TL'ye satın aldığını belirtiyor. Arsanın tapudaki işlemlerinde de satış miktarının yine 1.5 milyon TL olarak belirtildiği görülüyor. 

"ALACAĞIM YOKTUR" İBRARNAMESİ İMZALATTILAR

Kumsal Aydoğan'ın arazisine komşu yine hisseli arazisi olan askeri personel Metecan Dıran'ın (25), görevden döndüğünde bu satış işlemini öğrendiği ve kuzeninin kandırıldığını fark edip annesi Yeliz Yaman ile olayı araştırmaya başladığı belirtildi. Bu süreçte durumdan rahatsız oldukları iddia edilen şahısların, harita ve kadastrocu Hasan Ş.'nin ofisinde bir araya gelerek Kumsal Aydoğan'a "satış işlemine dair tüm paramı aldım, alacağım yoktur" belgesi imzalattığı ifade edildi. Eski erkek arkadaş Muhammed Y., Muhammed Y.'nin babası Ercan Y. ve Hasan Ş.'nin sağ kolu ve onun yokluğunda ofisini idare eden Hidayet B.'nin "alacağım yoktur" belgesine şahit olarak imza attıkları belirtildi.

"1.5 MİLYON TL PARAMI VERİN, TAPUYU İADE EDEYİM" 

Araziyi satın alan Serdar B.'nin, Yeliz Yaman ve Mertcan Dıran'a "Benim dolandırıcılıkla işim yok, emlakçı satılık arazi olduğunu söyledi ben de 1.5 milyon TL vererek satın aldım. 1.5 milyon TL'mi verirseniz tapuyu iade ederim." dediği iddia edildi. Emlakçı Hamza İ.'nin ofisinde şahıslarla görüşen Yeliz Yaman, ofiste Hasan Ş., Hamza İ. ve Serdar B.'ye kızın durumunu izah edip yaptıklarının yanlış olduğunu, bu işin peşini bırakmayacağımı söylediğimde, Hasan Ş. elinde bir tomar kağıdı gösterip "biz kötü bir şey yapmadık, her şey yasal, kız zaten bilerek imzaladı" gibi ifadeler kullanıldı dedi.

GENÇ KADINI ORTADA BIRAKTI, 1 AY SONRA BAŞKA KADINLA EVLENDİ

Arazi satışından gelen parayı Kumsal Aydoğan ile birlikte bankaya giderek çeken Muhammed Y.'nin, kendisinden hamile olduğunu bilmesine rağmen Kumsal Aydoğan'dan Ağustos ayında ayrıldığı öğrenildi. Aydoğan'ın arazi satışından elde edilen para ile 1+0 bir daire tutan ve bir yıllık kirasını ödeyen Muhammed Y.'nin, Kumsal Aydoğan'ı buraya yerleştirdiği, genç kadına da sadece 85 bin TL vererek hayatından çıkarmak istediği belirtildi. Ayrılık sonrası ortada kalan ve doğumu yaklaşan genç kadının ailesi de kendisini istemedi. Aydoğan, eski erkek arkadaşı Muhammed Y.'nin Temmuz ayında bir başka kadınla görüşmeye başladığını ve geçtiğimiz Eylül ayında bu kadınla evlendiğini öğrendi. 

Hem maddi hem de manevi olarak mağdur edilen Kumsal Aydoğan, doğumuna 1 ay kala 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şahıslardan şikayetçi oldu.