Olay, Muğla’nın ortaca ilçesinde yaşandı. 26 yaşındaki Kumsal Aydoğan, Milas’ta annesiyle birlikte yaşarken, Tiktok uygulaması üzerinden Ortaca’nın Çaylı Mahallesi’nde yaşayan 32 yaşındaki Muhammet Y. İle tanıştı.

ANNESİNİN YANINDAN, TİKTOK SEVGİLİSİNE GİTTİ

Kumsal ve Muhammed’in aralarındaki sohbet ilerledi. İkili bir süre sonra sevgili oldu. Kumsal Erdoğan, annesinin yanından ayrıldı ve Muhammed Y.’nin yaşadığı Ortaca’ya geldi. Burada babasından kalan hisseli arazi içerisinde bulunan evde ikamet eden Kumsal Aydoğan, Muhammed’in evlilik vaadine kandı. Aydoğan, bir süre sonra Muhammed’in evine taşındı. Birlikte yaşamaya başladı.

HAMİLE KALDI, ARSA SATIŞINI KABUL ETTİ

METİN GİRE YAZDI, BAŞKAN EREM KAYA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI METİN GİRE YAZDI, BAŞKAN EREM KAYA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Bir süre sonra Muhammed Y. ve ailesi gerçek niyetlerini ortaya koydu. Aydoğan’a, “Babandan kalan arazini sat, buraya yeni ev yapalım, zaten evleneceksiniz güzel bir eviniz olsun." teklifinde bulundu. Aydoğan başta bu teklife sıcak bakmadı. Ancak 8 Şubat 2023 tarihinde Muhammed’den hamile kaldığını öğrendiğinde, arazi satışını kabul etti.

ÇETREFİLLİ ARSA SATIŞI…

Araziyi talip olan ve 16 Mart 2023 tarihinde satın alan S.B. isimli kişiyi, emlakçı H.İ’nin bulduğu, H.İ.’ye de arazi için müşteri bulmasını isteyen kişinin Ortaca’da Harita ve Kadastro işi yapan tanınmış biri olan H.Ş.’nin olduğu iddia edildi.

H.Ş.’ye de ulaşan kişi ise Muhammed Y. oldu. Hisseli arazi toplam 65.471,31 m2'lik bir arazideki yaklaşık 300-350 hisseden biri olsa da Aydoğan'ın babasından kalan evi almak istedikleri için itiraz edilmediği belirtilen satış işleminde ise rakamlar oldukça karışık.

KARIŞIK İŞLER…

Kumsal Aydoğan'ın hesabına S. B.'nin hesabından her biri 180 bin TL'lik iki parça halinde ödeme yapıldığı ve toplamda resmi kayıtlar üzerinden 360 bin TL ödendiği belirtiliyor. Ancak, daha sonradan öğrenilen bilgilere göre, Muhammed Y.'nin bu araziyi 600 bin TL'ye sattığı, banka hesabına yatırılan paranın üstünü ise elden aldığı iddia ediliyor.

Diğer yandan, hisseli araziyi satın alan S. B. ise araziyi aldığı 16 Mart 2023 tarihinde 1.5 milyon TL eden 95 bin Euro para bozdurduğunu ve araziyi 1.5 milyon TL'ye satın aldığını ifade ediliyor. Arsanın tapudaki işlemlerinde de satış miktarının yine 1.5 milyon TL olarak belirtildiği görülüyor.

TÜM PARAMI ALDIM BELGESİ İMZALATTILAR

Kumsal Aydoğan'ın arazisine komşu yine hisseli arazisi olan 25 yaşındaki M.D.’nin görevden döndüğünde bu satış işlemini öğrendiği ve kuzeninin kandırıldığını fark edip annesi Y.M ile olayı araştırmaya başladığı belirtildi. Bu süreçte durumdan rahatsız oldukları iddia edilen şahısların, harita ve kadastrocu H.’nin ofisinde bir araya gelerek Kumsal Aydoğan'a "Satış işlemine dair tüm paramı aldım, alacağım yoktur" belgesi imzalattığı ifade edildi.

 Eski erkek arkadaş Muhammed Y., Muhammed Y.'nin babası E. Y. ve H. Ş.'nin sağ kolu ve onun yokluğunda ofisini idare eden H. B.'nin "alacağım yoktur" belgesine şahit olarak imza attıkları ifade edildi.

"1.5 MİLYON TL PARAMI VERİN, TAPUYU İADE EDEYİM"

Araziyi satın alan S. B.'nin, Y. Y. ve M. D.’ye "Benim dolandırıcılıkla işim yok, emlakçı satılık arazi olduğunu söyledi ben de 1.5 milyon TL vererek satın aldım. 1.5 milyon TL'mi verirseniz tapuyu iade ederim." dediği iddia edildi.

Emlakçı H. İ.'nin ofisinde şahıslarla görüşen Y. Y., ofiste H. Ş., H. İ. ve S. B.'ye kızın durumunu izah edip yaptıklarının yanlış olduğunu, bu işin peşini bırakmayacağını, söylediğinde, H. Ş. elinde bir tomar kağıdı gösterip "biz kötü bir şey yapmadık, her şey yasal, kız zaten bilerek imzaladı" gibi ifadeler kullanıldığını aktardı.

MUHAMMED, KUMSAL’DAN AYRILDI

Kumsal Aydoğan, arazi parasını bankadan Muhammed Y. ile birlikte bankadan çekti. Arazi satışı parasıyla da 1+0 bir daire tuttu ve bir yıllık kirasını ödedi. Ardından Muhammed Y., Kumsal Aydoğan’ın hamile olmasını bilmesine rağmen ondan geçtiğimiz ağustos ayında ayrıldı.

Genç kadını, ailesi de istemedi. Aydoğan, eski erkek arkadaşı Muhammed Y.'nin temmuz ayında bir başka kadınla görüşmeye başladığını ve geçtiğimiz eylül ayında bu kadınla evlendiğini öğrendi.  Hem maddi hem de manevi olarak mağdur edilen Kumsal Aydoğan, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şahıslardan şikâyetçi oldu.

STAR’DA ZAHİDE YETİŞ İLE YENİDEN BAŞLASAK’A ÇIKACAKTI

Yaşanan bütün bu olayların ardından, Aydoğan’ın durumunu öğrenen ulusal televizyon programcıları harekete geçti. Kumsal Aydoğan’ı televizyonlarındaki programa çıkartmak istedi. Ancak bugüne kadar Aydoğan çıkmadı. En son, Star TV’de yayımlanan Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak programından gelen teklifi kabul etti. STAR’a kadar gitti. Dün yayına konuk olacaktı.

BİRİLERİ ENGEL OLDU İDDİASI…

Kumsal Aydoğan, Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak programında yaşadıklarını baştan sonra anlatacaktı. Mağduriyetine neden olanlardan hesap soracaktı. TV’ye kadar gitti. Ancak yanında kendisine refakatçi olan bir ismin, bu yayına çıkmasına engel olduğu iddia edildi. O kişinin, bu engellemeyi neden yaptığı, yaşadıklarında parmağı olanların dahli olup olmadığı merak ediliyor. Ayrıca, yayına çıkmasını engelleyen kişinin, bu engelleme karşılığında maddi bir menfaat elde edip etmediği de yine merak edilen konular arasında…

HABER YAPTIK, ŞİKAYETÇİ OLDULAR ANCAK…

Öte yandan, Haber48 bu haberi yayımladıktan sonra, haberde adı geçen şahıslar gazetemizin imtiyaz sahibi Metin Gire hakkında suç duyurusunda bulundular. Ancak savcılık herhangi bir kavuşturma yer olmadığına karar verdi.