Mehmet Tosun, İyi Parti'den 15 Ocak’ta istifa etmişti. Ardından dün de Cumhur İttifakı’nın Bodrum adayı olduğunu açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafla duyurdu. Açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle, kendisini makamında ziyaret ettik. Bodrum’un yıllardır aşılamayan sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi, bu sorunları Cumhur İttifakı çatısı altında çözebileceğimizi aktardı ve Ak Parti’den Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak bizi görmek istediğini ifade etti. Aldığımız bu sorumlulukla, Bodrum’a hizmet için, hayırlısıyla yeniden başlıyoruz.” dedi.

KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU

Mehmet Tosun kararını açıklamasından sonra eleştirende oldu, karara sevinende… CHP’li olduğunu ve Tosun’a oy verdiğini belirten bir kişi eleştirisinde, “Sayın Mehmet Bey! Ben sizi tanıdığım zaman MHP’deydiniz. Bir CHP’li olarak 2019 seçiminde sizi destekledim. İstifadan sonra siyasete başladığın partiden aday olsaydın tekrar sizi destekleyebilirdim. Ne yazık ki siyasi ilkeniz yokmuş. Sadece koltuk sevdası olmuş bu. Başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Mehmet Tosun da eleştiriye karşılık verdi. Tosun’un cevabında, “Görüşlerinize saygı duymakla birlikte katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Kuruluşundan itibaren 6 yıl emek verdiğim iyi partiden ayrıntıya girmeden kedime göre gerekçelerle 15 gün önce istifa etmiştim. Şu anda eski partim MHP’ninde önerisiyle Cumhur ittifakının AK Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığına Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat aday gösterildim. Bizim derdimizde davamızda Bodrum’a hizmet, makam mevki peşinde olsaydık başka teklifleri değerlendirirdik. Bodrum halkı teveccüh gösterir seçilirsek hizmet ederiz, aksi durumda işimiz gücümüzün başına döneriz. Herhangi bir kariyer planlaması veya makam peşinde olmadığımı tekrar ifade ederek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.