haber48 Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'i ziyaret etti. Alim Uzundemir Ortacalı vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı. 11 aylık görev süresince neler yaptıklarını ve neler yapmak istediğini ifade etti. Yeni projelerin de müjdesini veren Başkan Uzundemir, çocukları da sevindirecek açıklamalarda bulundu.

"SARIGERME PLAJI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Başkan Uzundemir, İztuzu Plajı'nın Ortaca Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ancak sevindirici bir sonuçlarını ifade ederek bundan sonra da benzer projeler üzerinde çalışılacağını dile getirdi. Uzundemir,"Sarıgerme'de bir sıkıntı yaşıyoruz. Orada bir proje üretilmiş ancak yapılmadığı için tahsisi elimizden aldılar. Konuyla ilgili yetkililerle temaslarımız devam ediyor. Bunu Bakanlıkla da görüşmek istedik ancak deprem, çığ ve İdlib'de yaşanan gelişmeler nedeniyle randevu alamadık. Bir randevumuza da babamın rahatsızlığı nedeniyle ben gidemedim. Bu bir süreç ama olmayacak diye bir şey yok. Hatta projenin fikir babası diyebileceğim bir arkadaşımla Dubai'deki Palmiye Oteli benzeri bir çalışmayı da Sarıgerme için düşünüyoruz. Ben alacağımıza inanıyorum. Alırsak orası cennetten bir köşe olacak" dedi.

Sarıgerme'de şehir merkezine yakın olan alanda 68 dönümlük bir arazinin de belediye ait olduğunu belirten Uzundemir, bu alanda da çalışmalar yürüttüklerini ve bu alanın bir kısmının Kır Düğünü Salonu olarak değerlendirileceğini kaydetti. Uzundemir, "Çocukları çok sevindirecek bir proje de olacak diyerek "Adrenalin Çocuk Parkı yapacağız. Çocuklar için kanala su bisikleti ve kanolar kuracağız. Haftasonu ailelerin birlikte vakit geçirebileceği bir alan yapmak istiyoruz" sözlerini kaydetti.

Alim Uzundemir, Adalet Sarayı meselesini de değerlendirerek "Biz Adalet Sarayı'nı almadık. Burada 6 dönüm 100 m2 yerimiz vardı. Maliyeye 4 Milyon eskiden kalan borcumuz vardı. Bu borç karşılığında 4 dönüm yer verdik. 2 dönüm 100 m2 hala bizim elimizde. 2 Milyon 100 bin lira daha borçlanacağız. Bu borç biriktiği zaman geriye kalan araziyi de verdiğimizde artık bizimle bir ilişkisi kalmayacak. Bakanlığa bağlanacak. Ama siyasi olarak Bakanlık düzeyinde projenin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"GİYİM PAZARI ALANI KAPALI OTOPARK OLABİLİR"

KAR YOLLARI KAPATTI 472 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR KAR YOLLARI KAPATTI 472 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Ortacalıları yakından ilgilendiren bir diğer konu olan otopark sorununa yönelik de projeler hazırladıklarına dikkat çeken Başkan Uzundemir, Giyim Pazarı alanında bir kapalı otopark yapmak istediklerini ancak henüz belediyede buna ilişkin bir bütçenin hazırlanamamasına karşılık konuyla ilgili somut proje çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Uzundemir, otobüs garlarının yeniden ilçe belediyelerine verilmesine ilişkin bir yasa çıkabileceği yönünde haberler aldıklarını kaydederek "Eğer orası da bize verilirse Giyim Pazarı ve Otogarı komple kapalı otoparka çevirebiliriz" ifadesinde bulundu.

Başkan Uzundemir, imarda yazıldığı haliyle fiiliyattaki kullanım şekli arasında fark olan alanlarla ilgili olarak da Muğla Valisi Esengül Civelek'le görüştüğünü açıklayarak yeni çıkacak yasadaki ilgili maddelere istinaden olayın mahkemeye taşınabileceğini aktardı.

Ortaca'da kamusal arazi sıkıntısı olduğunu söyleyen Başkan Uzundemir, bu nedenle yeni istihdam olanakları yaratmak açısından fabrika benzeri bir çalışma yapamadıklarını kaydetti.

"DALYAN TARAFINDAN GELEN KIZ ÇOCUKLARIMIZIN OTOSTOP YAPMASI BENİ İNCİTİYOR"

Alim Uzundemir, görev süresince yapmak istedikleri projelerden de bahsetti. "Ayağımızın yere basması lazım" diyen Uzundemir, "Belediye Başkanı şunu yaptı desinler diye bir şey yapmak istemiyorum. Çok hayalim vardı ancak bütçeyi görünce biraz tedirgin oldum. Ama inşallah onu da düzelteceğiz. İlçe belediyelerinin yetki olarak arttırılması benim hayalim. İnanın Adliye'nin oradan üniversite'nin oraya kadar en azından bir tane tramvay yapmak istiyorum. Dalyan tarafından gelen kız çocuklarımızın otostop yapması beni incitiyor. Ama ana güzergah büyükşehirde olduğundan bizim bir tasarrufumuz olmuyor. Yeni yasayla ilçe belediyelerinin yetkileri genişlerse 5 yıl içinde tramvay projesini de yapacağım" şeklinde konuştu.

Çalışma yaşamında en zorlu sürecin Belediye Başkanlığı dönemi olduğunun altını çizen Başkan Uzundemir yeni projeler geliştirme ve sorunları çözme noktasında gece-gündüz çalıştıklarını ifade ederek "Ortaca halkının biraz daha sabır göstermesini ve bize güvenmelerini istiyorum" sözlerini kaydetti.