'BANU BALAT' YAZILARIYLA HABER 48'DE 'BANU BALAT' YAZILARIYLA HABER 48'DE
Gaziantepli Mustafa Yılmaz’ın ustabaşılığını yaptığı “Biz Bize Ocakbaşı” lezzetli Gaziantep mutfağının en güzel örneklerini misafirlerine sunuyor. Lezzet anlamında ünü Türkiye sınırlarını aşan ustabaşı Mustafa Yılmaz’la hem ustalık hikayesini hem de lezzetinin sırlarını anlattı. Mustafa Yılmaz, 1975 doğumlu.  İş hayatına çocukluk yıllarında başlamış, kebap ustalığını çıraklıktan öğrenmiş. 2001 yılından beri kendi kurduğu markasını işletmeye başlayan kebap ustası Mustafa Yılmaz’ın ünü dünyaya yayılmış. 2010 yılında tatil için geldiği Muğla’nın Fethiye ilçesinde “Biz Bize Ocakbaşı” projesini hayata geçiren Mustafa Yılmaz, o günden beri lezzeti ve tadıyla bölgede büyük beğeni topluyor. “MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ ÇOK KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİM” Mustafa Yılmaz’ı tanıyalım, nasıl başladı hikayeniz?  1975 Gaziantep doğumluyum. İlkokulu Gaziantep’te okudum. Çok erken yaşlarda başladım çalışmaya. İlkokul birinci sınıfta iş hayatına girdim. O zaman şartlar bunu gerektiriyordu. Okul ve eğitim hayatından önce zanaat önemliydi. İlkokul birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar hem okudum hem de çalıştım. Örneğin sabahçıysan öğlen işe gidiyordum, öğlenciysem de sabah çalışıyordum. İlkokul mezunu olduktan sonra da 1986'da İstanbul'a gittim. “İSTANBUL’UN ÖNDE GELEN MEKANLARINDA ÇALIŞTIM” İstanbul’a gidince ne yaptınız? Küçük yaşta İstanbul’a gitmişsiniz. Nerede çalıştınız? İstanbul’un en önemli mekanlarından Kaşıbeyaz’da çıraklık ve kalfalık yaptım. Meslekte gelişimime büyük fayda sağladı. Orada yetiştirdim kendimi. Kebapçılık ve restorancılığın tüm inceliklerini öğrendim. Mutfak işi kasaplıktan başlıyor, soğuk meze, sıcak, fırın, tatlı, kebap veya sulu yemek hepsini biliyorum. Kaşıbeyaz'dan sonra 1995'de İstanbul’da kendi yerimi açtım. Yaşım gençti. 2001 ile 2006 arasında da İstanbul Büyükçekmece'de kendi mekanımı işlettim. Dükkan sahibinin işleri kötü gidince bizim de işlerimiz aksadı. Daha sonra Galatasaray Adası mutfak şefliğini yaptım. Orada dönemin Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili kebapımızı yemeye gelirdi. Ardından yurt dışına açıldım. Gürcistan’ın Batum şehrinde mekan açtık. 4 yıl orada çalıştım. ''FETHİYE'Yİ KEBAP KÜLTÜRÜ İLE TANIŞTIRDIK” Fethiye’ye geliş hikayeniz nasıl oldu? Neden burada bir mekan açmaya karar verdiniz? Fethiye’ye 2010 yılında erkek kardeşimin yanına tatile gelmiştim. Burada kebap kültürünün eksik olduğunu düşündüm ve Fethiye’de kalmaya karar verdim. Fethiye’de yol üzerinde Kebap-time’ı açtık. “Herkes olmaz” demişti. Ama gerçekten büyük bir başarı sağladık, Kebap-time’ın işleri patladı. Mekan misafirlerimize yetmemeye başlamıştı, mekanımzıı büyükttük. Burada ailece çalışıyoruz. Şu anda Fethiye Çalış plajındayız. 3 yıldır mekanımız “Biz Bize Ocakbaşı”ndayız. ''MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ZENGİN MENÜMÜZ VAR” “Biz Bize Ocakbaşı”nda ne gibi lezzetleriniz var?  Restoranımızda zengin et ve kebap çeşitlerimiz var. Bunlar arasında “steak” çok önemli bir yer tutuyor. Mekanımızda ızgaralar, hafif  yemekler, ara sıcaklar, salatalar, mezeler, tavuk yemekleri, tavalar, güveçler, özel menüler, kahvaltı, katmer ve künefe gibi tatlı çeşitleri, soğuk ve sıcak içeceklerimiz mevcut. Zengin Gaziantep mutfağını burada misafirlerimize sunuyoruz. “BİZ BİZE OCAKBAŞI’NDA 6 GÜN CANLI MÜZİK VAR” Canlı müziğinizde var değil mi? Evet, canlı müziğimiz var. Haftanın  6 günü 2 gün Mustafa Selçukoğlu misafirlerimize güzel bir gece yaşatıyor. 4 gün de Gizem Erdinç performans sunuyor. Sadece Pazartesi günleri, daha çok iş toplantısı ve iş görüşmeleri olduğu için canlı müzik yapmıyoruz. “KALKAN VE GÖCEK’TE ŞUBE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ” Son bir mesajınız var mı? Başka şube açacak mısınız? Evet çalışmalarımız sürüyor. “Biz Bize Ocakbaşı” olarak işimizi büyüteceğiz. Antalya Kalkan ile Muğla Göcek’te yeni şube açmayı düşünüyoruz.