Haber48 ailesine dev transfer. Master Chef ünvanlı, Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, siz değerli okurlarımız için artık gazetemizde yemek yazıları yayımlayacak. Master Chef ünvanlı Arslan, yemekler hakkında merak ettiğiniz şeylerden püf noktalarına ve birbirinden lezzetli yemek tariflerine varana dek önemli ve pratik bilgilerle sizlere yardımcı olup yol gösterecek. Fethiye'de ve uluslararası alanda hem bölgemiz hem de Türkiye adına önemli başarılara ve işlere imza atan Onur Arslan, kendisini Fethiye ve Muğla yöresine adamış önemli bir değer.

ŞEF MAVİ FETHİYE PROFESYONEL AŞÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI MASTER CHEF ONUR ARSLAN KİMDİR?

Onur Arslan, 1995-96 yıllarında bulaşık yıkayarak başladığı mesleğinde, Fethiye başta olmak üzere Antalya, İstanbul, İzmir, Yurtiçi ve Yurtdışı 7 ve 5 yıldızlı işletmelerde sırayla mutfağın önemli üst düzey pozisyonlarında çalışmıştır. Halen Fethiye'de gıda üzerine kendi işletmesini işletmekte, kurmuş olduğu okulun eğitim koordinatörü olarak görevine devam ekmekte olup, aynı zamanda kurulumunu üstlendiği işletmelerin kontrollerini ve danışmanlığını yapmaktadır.

Onur Arslan, 2010 yılından itibaren, Fethiye’de özellikle yöresel mutfağı geliştirmek, bölgede bulunan şefleri bir araya toplayarak geliştirmek amacı ile Türkiye ve yurt dışında Fethiye’deki şefleri tanıtmak için Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği’ni kurmuştur. Kurucusu olduğu Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği’nin başkanlığını sürdüren Sayın Onur Arslan; özel okullarda eğitmenlik, halk eğitim ve üniversite ve lise düzeyi okullarda usta öğreticilik, dergi yemek yazarlığı, uluslararası Jüri belgesine sahip olarak uluslararası yarışmalarda jürilik görevine, televizyon yemek program çekimlerine halen sürekli olarak devam etmektedir. 

Arslan, birçok uluslararası yemek yarışmaları ve aşçılık olimpiyatlarında ödüllere ve bir çok şefle beraber aldıkları guinness rekor belgelerine sahip olan Onur Arslan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Dünya Şefler Birliği Wacs üyesi olup, aynı zamanda Türk Aşçılar Milli Takımı şef üyesidir. Yurtdışında bir çok Türk yemek resepsiyonları organizasyonları düzenleyerek Master Chef ünvanı almıştır. Türkiye gastronomisini mutfağını en iyi şekilde tanıtmıştır.



"AMACIM, YENİ NESİL MESLEKTAŞLARIMA BİR ŞEYLER AKTARABİLMEK"

Master Chef Onur Arslan, "Mesleki anlamda tek niyetim ve arzum gelecek olan yeni nesil meslektaşlarıma bir şeyler aktarabilmek, bizleri yetiştiren şeflerimden öğrendiklerimi pekiştirip Aşçı camiasına bir şeyler katabilmek, faydalı olmaktır. Fethiye ve çevresinde kurulmuş işletmelere destekler vererek gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve Fethiye'nin adını en iyi yerlere taşımaktır" dedi. 

"KARIN DOYURMAK İÇİN YEMEK YAPMAYIN"

Arslan, "İlerideki programımda 'engelliler' başta olmak üzere, topluma faydalı eğitim kurumu kurarak ihtiyacı olan vatandaşa meslek öğretmek ve bu sayede personel açığını kapatarak işletmelere destek olmayı amaçlıyorum. Bu mesleği öğrenmek ve bu meslekte ekmek kazanmak isteyen gönül vermiş dostlarıma tavsiyem, karın doyurmak için yemek yapmayın, lezzetinizi, bilhassa Türk lezzetini benimsetin. Kullandığınız nimetlerin değerini bilin. Yemek yapma zevkini sonuna kadar yaşayın" ifadelerini kullandı.

ONUR ARSLAN'IN YENİ PROJELERİ

Master Chef Onur Arslan, yeni projelerinde, bulunduğu şehir itibari ile yemek kitabı çalışması, tarihi ve gezilecek görülecek yerlerde yemek çekimleri ile gastronomi ve fiziki yapıları bir araya getirecek kısa film çalışması, dünya üzerinde isim yapmış şefleri davet ederek şehrin gastronomi anlamında tanınması ile ilgili orgazisyon çalışmaları yapmaktadır.

ANKARA'DA GAZZE'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖR KARŞITI SLOGANLAR YÜKSELDİ ANKARA'DA GAZZE'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖR KARŞITI SLOGANLAR YÜKSELDİ