BU ÇİÇEĞİ KOPARMANIN CEZASI 244 bin 315 TL BU ÇİÇEĞİ KOPARMANIN CEZASI 244 bin 315 TL

Geçtiğimiz Eylül'de, Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'ne yerleşme kararı aldığını duyurduğumuz ünlü ressam Alev Özdeğer, gazetemizde düzenli olarak yayımlayacağı haftalık yazılarıyla siz değerli okurlarımızla buluşacak. Özdeğer, sanatçı kimliği ve bakış açısıyla kale aldığı yazılarında sanattan, toplumsal değerlere birçok konuda keyifli yazılarla kalplere dokunacak.

Eğlenceli ve çocuksu ruhuyla çevresine ve olaylara farklı yaklaşan, görülmeyeni görmeye çalışan Alev Özdeğer, çoğumuzun çeşitli sebeplerle unuttuğu, sahip olduğumuz doğal güzellikleri, zenginlikleri ve kültürümüzün bir parçası olan, sıcak insani ilişkilerimizi, komşuluk ve hemşehrilik değerlerimizi kendi kaleminden ve kalbinden çıkan ifadelerle 7'den 70'e okurlarımıza aktaracak.



ALEV ÖZDEĞER KİMDİR?

Eğitimci bir ailenin kızı olan Alev Özdeğer, 1970 yılında Sivas’ta doğmuş. Okul yıllarında resim dersinde başarısız olması üzerine, resim öğretmeninin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dökümanını Özdeğer'e göstererek dökümandaki çalışmaları incelemesini istemesi ve "İstersen sen daha iyilerini yapabilirsin" sözü, Alev Özdeğer'in sanata ilk adımlarını atmasını sağlamış. 

1990 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanarak azimle ilerlediği sanat hayatını akademik olarak geliştirme fırsatı yakalayan Özdeğer, 1994 yılında, çocukluk yıllarında dökümanını inceleyerek sanata yönelmesini sağlayan okulunu dereceyle mezun olarak bitirmiş. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni dereceyle mezun olma başarısını resim öğretmenine atfeden Özdeğer, gösterdiği azimle, öğretmeninin iddiasını gerçekleştirmiş. 

Mezun olduktan sonra eğitimci olan annesinin yönlendirmesi üzerine 13 yıl boyunca özel bir kolejde öğretmenlik yapmış. Daha sonra 9-10 yıl boyunca kendi şirketinde arge yöneticiliği ve ardından İstanbul Kapalı Çarşı’da tasarım ve modelleme üzerine çalışmış. İstanbul Kadıköy'de kendi atölyesini kuran ve Güzel Sanat Fakültelerine öğrenci hazırlayan Özdeğer, içindeki eğitmenlik arzusunu da akademik boyuta taşıyarak hem kişisel doygunluğa hem de geleceğin sanatçılarını hazırlamak noktasındaki idealini gerçekleştirmiş. 

Alev Özdeğer, Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde devam etme kararı alarak, ünlü sanatçı Seçkin Ceylan ile birlikte açtıkları yeni atölyelerinde, 3 boyutlu tablolar ve rölyef çalışmaları ile sanat hayatına devam ediyor. Bir yandan da hayatının vazgeçilmez bir parçası olan resim çalışmalarını sürdürüyor.