Vaka Sayıları Artınca Valilikten Karantina Kararı! Vaka Sayıları Artınca Valilikten Karantina Kararı!

Haber 48 olarak Muğla’nın Dalaman ilçesinde yer alan Yazıcıoğlu İnşaat’ı ziyaret ettik. Yazıcıoğlu İnşaat’ın sahibi Hakkı Yazıcıoğlu ile görüştük. Hakkı Yazıcıoğlu hem elli senelik bir tarihi olan Yazıcıoğlu İnşaat’ı hem de “Ustalık eserim” dediği Safir Konakları'nı tanıttı.

Aslen Mardin doğumlu olan ve üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde alan Hakkı Yazıcıoğlu, bir dönem sanayi sektörüyle ilgilendikten sonra inşaata yöneldiğini ifade etti. Yazıcıoğlu İnşaat’ın temellerinin İstanbulda atıldığını kaydeden Hakkı Yazıcıoğlu, İstanbul’da birçok semtte çalıştım. En son Muğla Dalaman’a geldim” dedi.

"HAVALİMANININ OLUŞUMUNDAN SONRA BURADA BİR POTANSİYEL GÖRDÜM"

Muğla’da özellikle Dalaman’ı seçme nedeni olarak Dalaman Havalimanı’nı işaret eden Yazıcıoğlu, “Havalimanının oluşumundan sonra burada bir potansiyel gördüm. Bu Dalaman’ın hızlı şekilde gelişmesini sağlıyor ve bölge göç alıyor. Ayrıca büyükşehrin stresi, kaosu, trafik sorunları olmadığından;  belli bir yaştan sonrası için özellikle emekliler için ideal bir yer” diye konuştu.

Hakkı Yazıcıoğlu Dalaman’ın hem ulaşım açısından hem de doğası itibariyle yaşanılası bir şehir olduğunu dile getirerek, “Dalaman’ın müthiş koyları var. 616 bin kilometrekarelik bir ilçe burası.  Aynı zamanda Akdeniz ve Ege bölgesinin sınırında olmasından kaynaklı iki iklime de hakim. 26 mahallesi var; yeşilliği, narenciyesi bol bereketli topraklar” ifadesinde bulundu.

Dalamana daha önce aldığı araziler sebebiyle geldiğini ve projeye başlama fikrinin de bu şekilde oluştuğunu belirten Yazıcıoğlu, Safir Konakları’nın yanı sıra Doğa Park Evleri projesinin de söz konusu olduğunu vurguladı.

"SAFİR KONAKLARI AHŞAP KONAKLARIN BETONARME HALİDİR"

Hakkı Yazıcıoğlu, Safir Konakları’nı yaparken Safranbolu evlerinden ilham aldığını söyledi ve “Safir Konakları ahşap konakların betonarme halidir. İki katlı ve statik hesapları çok yüksek konutlardır” dedi.

Özellikle tüm Türkiye’deki yapıların dayanıklılığı ve binaların depremselliği tartışılırken Safir Konakları’nda bu detaya da azami önem veren Hakkı Yazıcıoğlu Safir Konakları için “9 şiddetinde bir depreme dahi dayanıklı bir yapıdır. Çatının üstüne ya da arasına hiçbir yük bindirmedim. Sonuçta kendim de çocuklarım da oturacak” diyerek güvenliğin altını çizdi.

"YÖNETİM PLANI BİR SİTENİN ANAYASASIDIR"

Hakkı Yazıcıoğlu, Safir Konakları’nın hitap ettiği kitleyi ise ”Herkes tercih edebilir ama Safir Konakları’nı, toplu yaşamı bilen ve yönetim planına uyabilecek kişiler tercih etmeli. Yönetim planı bir sitenin anayasasıdır. Kişiler balkona kendisine ait çanak anten koyamaz ya da ayakkabıları dışarıda bırakamaz. Bunlar benim kırmızı çizgilerimdir. Ben bir villaya girdiğimde dışarıda ayakkabı gördüğümde alır çöpe atarım” sözleriyle tanımladı.

Elit bir aile ortamı arzuladıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, ailelerin uzun yaz gecelerinde oturup sohbet edebildiği ve komşuluk ilişkilerinin sürdüğü bir ortam sunduklarını kaydederek “Safir Konakları zevkle yaşanacak bir yer. Ben de bunları görünce mutlu oluyorum, hayattan zevk alıyorum. Dinç hissediyorum ve yeni projeler yapmak hevesi içinde oluyorum” dedi.

Yazıcıoğlu, villaların fiziki özelliklerinden de bahsederek “Yerden ısıtmamız ve klimamız var. Ayrıca evlerde beyaz eşyalar da hazır. İç mimari tasarımlar da yapılıyor. Ebeveyn banyoları,  balkonlar, yüklük dolaplar, teraslar ve güneşlikler gibi şeyler de düşünüldü. Çocuk parkı ve çocuk havuzu da mevcut.” diye konuştu.

Yüzde 80 yeşil alan yüzde 20 imarlı bir proje olan Safir Konakları’nda salon ve mutfak 27.5 m2, antre 6.2 m2, wc 2.0 m2, bahçeteras 19.5 m2, hol 2.5 m2, yatak odalarının biri 13.6 diğeri 13.1 m2, banyoların biri 2,8 m2 diğeri 3.1 m2, balkonlardan biri 3.4 m2 diğeri ise 2.8 m2 olmak üzere konutun tamamı ortalama 116 m2’dir. Ayrıca site, bölgenin sıcak olması nedeniyle hava akımını kesmeyecek şekilde yerleştirilerek ferah bir iklim garantisi de sunuyor.  

"DALAMAN GELECEĞİ PARLAK BİR İLÇE"

Diğer projelerinden de bahseden Yazıcıoğlu, Safir Konakları'na çok yakın bir mesafedeki Doğa Park Evlerinin özelliklerini de dile getirerek “ 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde onlar apartman daire tipi konutlar. Havaalanına yakın. Tenis kortları ve voleybol sahası var.  Göcek’e 19, Sarıgerme’ye 12, Dalyan’a 23, Fethiye’ye 45 ve Marmaris’e 89 kilometre uzaklıktadır. Kayacık Sahil'e de yakın. Dalaman geleceği parlak bir ilçe. Herkesi yatırım yapmaya da iş yapmaya da ev almaya da çağırıyorum” dedi. Kükürtlü Su, Sarsala Koyu, Köyceğiz ve Muğla merkeze de yakın olan Safir Konutları orada yaşayanlar için seyahat kolaylığıda sağlıyor.

Hakkı Yazıcıoğlu daha önceki işlerini de referans göstererek İstanbul’da yaptığı çalışmaları aktardı: “Florya, Yeşilköy, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Tepekent ve Bahçelievler gibi birçok semtte konut yaptım. 5-6 senedir Dalaman’dayım. Kalkan’da da işlerim oldu. Ancak Dalaman’dan memnunum. Ekibimden memnunum. Belediye başkanımız çalışıyor. Gayretli iyi bir insan” sözlerini kaydetti.

Daha önce yaptığı birçok projenin kendisi için önemli olduğunu ancak Ustalık eserinin Safir Konakları olduğunun altını çizen Hakkı Yazıcıoğlu, bundan sonra Muğla ve ilçeleri üzerinde projeleri olduğunu ifade ederek “Taş ev” örneğini vererek İlerleyen çalışmalarını yine konut üzerinden sürdüreceğini de sözlerine ekledi.