ANKARA'DA GAZZE'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖR KARŞITI SLOGANLAR YÜKSELDİ ANKARA'DA GAZZE'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖR KARŞITI SLOGANLAR YÜKSELDİ

Muğla’nın Ortaca İlçesinde, kadın girişimci Fatma Demiröz, Bitkilerden Gelen Şifa Anadolu Baharat mağazasını halkın hizmetine sundu. Ortaca’da baharat konusunda bir eksik olduğunu farkederek bu işe girişen Demiröz, daha önce ilçede satılmamış envai çeşit baharatın yanı sıra bitkisel kozmetik, bitkisel sağlık ürünleri ve birbirinden lezzetli kuruyemişler ile fark yaratıyor. 8 aylık mücadelesiyle başarıya ulaşan kadın girişimci Fatma Demiröz, Ortaca’da halkın ilk kez tanıyacağı Anadolu Baharat Mağazası ve ürünleri ile ilgili bilgi verdi.


BAHARAT KÜLTÜRÜ ARTIK ORTACA’DA

Fatma Demiröz, 8 ay boyunca çocuğu ile birlikte verdiği mücadeleyle başarıya ulaştığını belirterek, ’’Ortaca’da baharat kültürünün olmadığını düşündük. Bitkilerden gelen şifayı Ortaca halkına tanıtmayı istedik ve zamanla başaracağımıza inandık. Ortaca’da vatandaşlarımız belli baharat çeşitlerini biliyorlar, oysa sağlık ve kozmetik alanında bir çok baharat çeşitlerinin olduğunu bilmiyorlar. Ben bunları tanıtmaya çalışıyorum’’ dedi.

BAHARATLAR, KOZMETİK VE SAĞLIKTA DA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Ortaca Terzialiler mahallesi Cengiz Topel caddesi üzerinde 100 metrekarelik mağazasında hizmet veren Fatma Demiröz; ’’Kozmetik ve sağlık alanında bir çok baharat ürününe sahibiz. Kadınların, özellikle yaz aylarında kullanması gereken ürünler, en önemli ürün gruplarımızdan biri. Sağlık alanında bir çok insanı organik ürünlerle tanıştıracağımıza inanıyorum’’.

KOZMETİK ÜRÜNLER ÖZELLİKLE KADINLARA ŞİFA VERİYOR

Demiröz, Anadolu Baharat olarak sahip oldukları kozmetik ürünleri ile, özellikle kadınların ilgisini çektiklerini ifade etti. Fatma Demiröz, müşterilerine kırışıklık kremleri, Organik Yağlar ve Şampuanlar, Duş Jelleri, çeşitli Sabun grupları, Güneş Kremleri, Saç ve Cilt  bakım ürünleri gibi birçok seçenek sunduklarını belirtti.

Fatma Demiröz, halkın devamlı kullandığı ürünler olan Karabiber, Pul Biber ve Kimyonun dışında; Muşkat, Kakule, Mahlep, Goji Berry, Yenibahar, Kaju, Kişniş, Fajita, Chia Tohumu, Kinoa, Bamya Tohumu ve Yaban Mersini gibi halkın ilk kez tanışacağı bir çok baharat ürününün olduğunu ifade etti.



SAĞLIK ALANINDA KULLANILAN BAHARATLAR ÖMRÜ RAHATLATIYOR

Baharatçılıkta sağlığa iyi gelen ürünlerin de olduğuna değinen Fatma Demiröz, “Vatandaşlarımız Anadolu Baharat’ta Propolis, Arı Sütü ürünleri, Meyve Özleri, Pekmezler, Sirkeler, Gıda Takviyeleri, Keçiboynuzu tozu, Datça Acıbadem ve Mesir Macunları, Kuvvet Macunları ve Selülit Kremleri, bitkisel diş macunları gibi ürünlerin rahatlıkla bulabilir”dedi.

Sağlıklı beslenmenin ve baharatın önemine de değinen Demiröz, ’’Terapi Lambaları, Molaya Tuzu, Kaya Tuzu, Kahve çeşitleri, Tarhana çeşitleri ve Tarhana Cipsleri, ev yapımı Salçalar, Tahin, Pekmez, Bal, Zayıflama Çayları, Saç Boyası, Hint Kınası, Kolonyalar, Bitki Suları, Çakşır Kökü suyu, Isırgan Otu suyu, Karabaş Otu, Enginar Suyu, Detoks Suyu, Bitkisel Şerbetler, Sabır Taşı, Karahelile, Sandaloz Sakızı, Nöbet Şekeri ve Haşhaş ezmesi” ürünlerinin de baharatların arasında olduğunu belirtti.



KURUYEMİŞ,ÇEREZ VE LOKUMLAR BAHARAT ÜRÜNLERİMİZ ARASINDA

Fatma Demiröz, baharat ürünlerinin arasında kuruyemiş, çerez ve lokumlu şekerlemelerin de sağlık açısından önemli ürünler arasında olduğunu ifade ederek, Lokum çeşitleri, Ceviz, Sucuk Pestil ve Kuru Meyvelerin de her mevsim kullanılması gereken ve sağlıklı yaşamda fark yaratan gıdalar olduğunu söyledi.