Muhteşem lezzet, sakin bir mekan ve samimi bir ortam. Radyocu Kemal'in Yeri, 20 yıldır Muğla Köyceğiz-Ula yolunda hem tatilcilerin hem de bölge halkının hizmetinde. Başta Cem Yılmaz, Özge Özpirinçci ve Türkan Şoray gibi birçok ünlünün de uğrak yeri olan mekanda ekşili tavuk menüsünün namı Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Huzur dolu mekanı artık Radyocu Kemal lakabıyla tanınan Kemal Belen'in damadı Özay Arıcı işletiyor. Restoranın aynı zamanda şef aşçılığını da yapan Özay Arıcı ile Gazetemiz  için keyifli bir sohbet yaptık.

“EN ÖNEMLİSİ SAĞLIKLI BİR ZİYAFET VERMEK”

Özay Arıcı, eğitimli bir aşçı. Mezun olduğu 1995 yılından beri 23 yıldır hem aşçılık sektörünün hem de Türkiye'deki turizmin gelişimini yakından takip eden bir isim. Belen Aİlesi'ne 8 yıl önce damat geldi. Özay Arıcı, Radyocu Kemal'in Yeri'ni eşi Ayşe Belen ile birlikte 4 yıldır işletiyor. Şef Aşçı Arıcı, 'en önemlisi konuklarımıza bu sıcak mekanda sağlıklı ve lezzetli bir ziyafet vermek' diyor.

Radyocu Kemal'in Yeri çok güzel ve huzurlu bir mekan. Bu işletme kim tarafından kuruldu ve kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz?

Özay Arıcı: Adından da belli. Burası Radyocu Kemal olarak tanınan Kemal Belen tarafından 20 yıl önce kuruldu. Yıllarca eşi ile birlikte burada çalıştı. Burayı 'var eden ve ün kazandıran' Radyocu Kemal ve onun çok saygı değer eşidir. Ben Özay Arıcı, Kemal Belen'in yani Radyocu Kemal'in damadıyım. Aileye damat olarak geleli 8 yıl oldu. 4 yıl sonra bu mekanı işletmeyi başladım. Bu son 4 yıldır da elimizden geldiğince mekanımızı en iyi şekilde tanıtıp işletmeye devam ediyoruz.

Mekanın işletmesine başladıktan sonra ne gibi değişiklikler oldu? İsim değişikliği yapmayı hiç düşündünüz mü?

Özay Arıcı: Aslında ben 1995 yılında Köyceğiz Aşçılık bölümünden mezun oldum. Yani şimdi şef aşçıyım. Yani mesleğim buna uygun olunca mekanı işletmek çok daha kolay. İsim değişikliği konusuna gelince, hiç öyle bir durum olmadı, gerek yoktu aslında. Zaten bu ismi yaşatıp daha iyi noktalara getirmek hepimize daha güzel bir haz veriyor. Zaten kayınpederim yani 'Radyocu Kemal' her ne kadar mekanı işletmese de devamlı bizimle beraber. O ve eşi yaşları gereği bu iş temposunu kaldıramadıkları için şu an direksiyona biz geçtik. Umarım en iyi şekilde bu işin üstesinden gelebiliyoruzdur.

“EN BÜYÜK AYRICALIĞIMIZ ORGANİK YEMEKLERİMİZ”

Bu mekanın ayrıcalığı nedir? Neden bölge insanı, tatilciler ve turistler burayı tercih ediyor? Niçin Radyocu Kemal'in Yeri'ne Fethiye ve Marmaris gibi nispeten uzak yerlerden de gelenler oluyor?

Özay Arıcı; “İşin açıkçası bu mekanı cazip kılan şey; yemeklerimizin lezzetidir. Tavuğun lezzetle buluştuğu yerdir burası. Şöyle açıklayayım, günümüzde çok talep görse de, insanlar hazır yemekler ve fast-food ürünler tüketmekten son derece sıkılmış durumdalar. Bizim de en büyük ayrıcalığımız yemeklerimizin tamamıyla organik olması. Ekşili Tavuk en önemli menümüzdür. Tavukları kendimiz besliyoruz ya da civar köylerden tanıdığımız insanlardan canlı alıyoruz. Yemeklerimizde kesinlikle ve kesinlikle köy tavuğu kullanıyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.”

Menünüzde ekşili tavuk dışında ne gibi güzel yemekleriniz var?

Özay Arıcı: Ekşili tavuk dışında tavuğun dolmasını da yapıyoruz. Tavuğun lezzetini ön plana çıkarıyoruz ama menümüz sadece bunlarla sınırlı değil. Balık haricinde bir restoranda ne bulunması gerekiyorsa bizde de aynısı var. Örneğin, arnavut ciğerimiz de artık çok ünlü. İşin açıkçası müşterilerimiz neyi nasıl isterlerse bizler de o şekilde yapmaya çalışıyoruz ve üzerine bir de lezzet ekliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi müşteri memnuniyeti bizim için çok çok önemli.

Peki bu lezzetli yemekleri yapan kim?

Özay Arıcı: Daha önce de dediğim gibi benim mesleğim aşçılık ve buranın şefi benim. O lezzetle yenilen ekşili tavuk ve diğer yemekleri yapan kişi benim. Hemen hemen tüm yemekleri ve kahvaltıları ben hazırlıyorum. Bundan hem zevk alıyorum hem de müşterilerimize olabilecek en iyi servisi yapmak istiyoruz.

“120'DEN FAZLA KİŞİYE AYNI ANDA KAHVALTI VERİYORUZ”

Mekan sezonluk mu yoksa devamlı faaliyet halinde mi? Ayrıca kahvaltı servisiniz var mı?

Özay Arıcı: Mekanımız açıldığından beri yaz-kış faaliyet halinde. Elbette kahvaltı menülerimiz de var. Kahvaltıda çeşit açısından sayısını bilemesem de her şeyimiz mevcut. Burada dediğimiz gibi müşterilerimiz neyi arzu ederlerse bizler onları yapıyoruz. Her ürünümüz organik olduğu gibi kahvaltılarımızda tamamıyla organiktir. Sadece ezine peynirini başka üreticilerden temin ediyoruz, diğer tüm ürünlerimiz bizlere ait. İşte tereyağı, yumurta, reçeller, domates v.s. Tabi bunların yanında kendimize ait köy ekmeğimiz de var.

Restoran aynı anda kaç kişiye hizmet verebiliyor?

Özay Arıcı: Aynı anda 120 -130 kişiye kahvaltı servisi yaptık, yemek servislerimiz de oldu. Grup halinde gelen müşterilerimizi de en iyi şekilde ağırlıyoruz. Zaten grup halinde gelen müşterilerimiz önceden rezervasyon yaptırdıkları için hazırlık yapmak ve servis yapmak daha rahat olabiliyor.

ÜNLÜLERİN MEKANI RADYOCU KEMAL'İN YERİ

Radyocu Kemal'in yeri aynı zamanda bölgede ünlülerin uğrak yeri olarak biliniyor? Hangi ünlüler buraya geldi, lezzetli yemeklerinizden tattı?

Özay Arıcı: Elbette birçok ünlü ismi mekanımızda ağırladık. Türkan Şoray, Cem Yılmaz, Salih Kalyoncu, Özge Özpirinçci, Yüksel Aksu ve daha niceleri. Örneğin, geçen ay Bodrum'dan Salih Kalyoncu ve arkadaşlarını ağırladık. Özellikle ekşili tavuk yemek için geldiler. 4 kişi tavuk yiyip, bir de paket yapıp evlerine götürdüler. Ünlüler mekanımıza tavsiye üzerine merak edip geliyorlar. Sağ olsun, film yönetmenimiz Yüksel Aksu sayesinde birçok ünlüyü misafir ettik. Yüksel Aksu, Yılan hikayesi, Avlu, Dondurmam kaymak, Entelköy Efeköy'e Karşı ve Sevdaluk gibi önemli yapımların yönetmeni. Bizim mekanımıza ünlüler geliyorsa, bunda Yüksel Aksu'nun da çok büyük payı var.

MUĞLA'DA YEREL SEÇİMLERDE HANGİ PARTİ, HANGİ BELEDİYEYİ ALACAK! MUĞLA'DA YEREL SEÇİMLERDE HANGİ PARTİ, HANGİ BELEDİYEYİ ALACAK!

ŞİMDİ YENİ PROJELER ZAMANI

Radyocu Kemal'in Yeri olarak bundan sonraki planlarınız nelerdir? Ne gibi yeni projeleriniz var?

Tabi ki, yeni plan ve projelerimiz var. En önemlisi var olan lezzeti bozmadan elimizden geldiğinde insanların tatmasını sağlamak. Radyocu Kemal ve eşinin bize vermiş olduğu bayrağı en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz. Örneğin, mekanımıza misafirlerimizin kalabileceği yerler yapmak istiyoruz. Böyle bir düşüncemiz var. Birkaç yıl içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca sadece Muğla ile sınırlı kalmayıp daha geniş çapta hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Projelerimizi bu doğrultuda devam ettirmeyi amaçlıyoruz.