Gazetemize Düzenlenen Siber Saldırılar Hakkında Açıklama Gazetemize Düzenlenen Siber Saldırılar Hakkında Açıklama

Gaziantepli Mustafa Yılmaz’ın ustabaşılığını yaptığı “Biz Bize Ocakbaşı”, lezzetli Gaziantep mutfağının en güzel örneklerini misafirlerine sunuyor. Lezzet anlamında ünü Türkiye sınırlarını aşan ustabaşı Mustafa Yılmaz’la hem ustalık hikayesini hem de lezzetinin sırlarını anlattı.

2010 yılında tatil için geldiği Muğla’nın Fethiye ilçesinde “Biz Bize Ocakbaşı” projesini hayata geçiren Mustafa Yılmaz, Fethiye’deki yatırımlarını sürdürerek “Biz Bize Dürümcü” isimli işletmesini de hayata geçirdi. Artık iki farklı işletmeyle hizmet sunan Yılmaz, birbirinden farklı lezzetleri, uluslararası lezzet standardında turistlere ve yerel halkın beğenisine sunuyor. Üstelik, Yılmaz’ın Fethiye için planları bununla da sınırlı değil.

''FETHİYE'Yİ KEBAP KÜLTÜRÜ İLE TANIŞTIRDIK”

Mustafa Yılmaz, Fethiye’de işletme açma fikrinin nereden geldiğini; “Fethiye’ye 2010 yılında erkek kardeşimin yanına tatile gelmiştim. Burada kebap kültürünün eksik olduğunu düşündüm ve Fethiye’de kalmaya karar verdim. Fethiye’de yol üzerinde Kebap-time’ı açtık. “Herkes olmaz” demişti. Ama gerçekten büyük bir başarı sağladık, Kebap-time’ın işleri patladı. Mekan misafirlerimize yetmemeye başlamıştı, mekanımzıı büyükttük. Burada ailece çalışıyoruz.

İlk işletmemizin başarıya ulaşmasının ardından bölgede iyi bir dürümcü ve aperatif yiyecek eksiği olduğunu farkettim. Bu konuda da çalışmalarımızı yürütüp Fethiye Akarca mahallesi Kavakdibi’nde “Biz Bize Dürümcü” işletmemizi açtık. Şu anda, Fethiye Çalış plajında bulunan “Biz Bize Ocakbaşı” ve Akarca mahallesinde yeni açtığımız “Biz Bize Dürümcü” isimli işletmelerimizde misafirlerimize hizmet veriyoruz.”  sözleriyle ifade etti.

''MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ZENGİN MENÜMÜZ VAR”

Yılmaz, menülerinin zengin olduğunu söyleyerek; “Restoranımızda zengin et ve kebap çeşitlerimiz var. Bunlar arasında “steak” çok önemli bir yer tutuyor. Mekanımızda ızgaralar, hafif  yemekler, ara sıcaklar, salatalar, mezeler, tavuk yemekleri, tavalar, güveçler, özel menüler, kahvaltı, katmer ve künefe gibi tatlı çeşitleri, soğuk ve sıcak içeceklerimiz ve arzu eden misafirlerimiz için alkol seçeneklerimiz mevcut. Zengin Gaziantep mutfağını burada misafirlerimize sunuyoruz.“ dedi.

       

“BİZ BİZE OCAKBAŞI’NDA 4 GÜN CANLI MÜZİK VAR”

Yılmaz, başarılı işletmelerinde canlı müziğin de olduğunu belirterek; “Mekanımız “Biz Bize Ocakbaşı” konuklarımıza haftanın 4 günü canlı müzik sunuyor. Her hafta Salı günleri Mustafa Selçukoğlu ve orkestrası, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri de Dursun Güngör canlı müzik performansı sergiliyor. Diğer günlerin, daha çok iş toplantıları, iş görüşmeleri ve diğer özel etkinlikler için tercih edilmesi sebebiyle canlı müzik yapmıyoruz.“ dedi.

Yılmaz; “İşletmemiz olan “Biz Bize Ocakbaşı” aynı anda 140 kişiyi ağırlayabiliyor. Bu sebeple misafirlerimiz için grup toplantıları, buluşmalar, çeşitli organizasyonlar hatta düğünler için hizmet verebiliyoruz. Dileyenler gruplar, eğer 100 kişi veya üzerindeyse özel etkinlikleri için mekanımızı kapatabiliyor.”

   

“BİZ BİZE DÜRÜMCÜ APERATİF LEZZETLERİN YENİ ADRESİ”

Mustafa Yılmaz, yeni açılan işletmeleri “Biz Bize Dürümcü” hakkında şu bilgileri verdi; “Fethiye’nin Akarca mahallesi Kavakdibi’nde açılan yeni mekanımız “Biz Bize Dürümcü”, tamamen aperatif lezzetler ve dürüm çeşitleri üzerine hizmet veriyor. Aynı anda 60 kişiye kadar hizmet verebilen yeni işletmemizde paket servis üzerine yoğunlaştık. Paket servis hizmetimiz şimdilik, günlük başı ve çalış bölgeleriyle sınırlı. Ayrıca “Biz Bize Dürümcü” tamamen alkolsüz bir mekan.”

“ÇOK İYİ BİR BEYAZ ET LOKANTASI DÜŞÜNÜYORUZ”

Mustafa Yıldız, Fethiye’de eksik olduğunu düşündüğü ve üzerinde çalıştıkları bir projeyi daha bizimle paylaşarak; “Fethiye’de sadece tavuk üzerine çalışan çok iyi bir beyaz et lokantası açmayı düşünüyoruz. Net bir tarih veremem çünkü bizim için bu işletmenin yeri ve konumu çok önemli. Uygun kriterlerde bir yer bulduğumuz zaman, lokantamız için çalışmalara başlayacağız. Şu an tek söyleyebileceğim, bir sonraki yaza kadar ancak hazır olacağı. Diğer açıdan, şubeleşme girişimlerimiz de sürüyor. “Biz Bize Ocakbaşı” olarak işimizi büyüteceğiz. Antalya Kalkan ile Muğla Göcek’te yeni şube açmayı düşünüyoruz.” dedi.

“MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ ÇOK KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİM”

Yıldız, “1975 Gaziantep doğumluyum. İlkokulu Gaziantep’te okudum. Çok erken yaşlarda başladım çalışmaya. İlkokul birinci sınıfta iş hayatına girdim. O zaman şartlar bunu gerektiriyordu. Okul ve eğitim hayatından önce zanaat önemliydi. İlkokul birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar hem okudum hem de çalıştım. Örneğin sabahçıysan öğlen işe gidiyordum, öğlenciysem de sabah çalışıyordum. İlkokul mezunu olduktan sonra da 1986'da İstanbul'a gittim.”

“İSTANBUL’UN ÖNDE GELEN MEKANLARINDA ÇALIŞTIM”

Mustafa Yıldız, mesleki gelişimini ise şu şekilde özetledi; “İstanbul’un en önemli mekanlarından Kaşıbeyaz’da çıraklık ve kalfalık yaptım. Meslekte gelişimime büyük fayda sağladı. Orada yetiştirdim kendimi. Kebapçılık ve restorancılığın tüm inceliklerini öğrendim. Mutfak işi kasaplıktan başlıyor, soğuk meze, sıcak, fırın, tatlı, kebap veya sulu yemek kısaca bu alana dair ne varsa hepsini öğrendim. Kaşıbeyaz'dan sonra 1995'de İstanbul’da kendi yerimi açtım. Yaşım gençti, 2001 ile 2006 arasında da İstanbul Büyükçekmece'de kendi mekanımı işlettim. Dükkan sahibinin işlerinin kötü gitmesi, bizim de işlerimizi aksattı. Daha sonra Galatasaray Adası mutfak şefliğini yaptım. Galatasaray Adası mutfak şefi olduğum dönemde, o dönemin Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili kebabımızı yemeye gelirdi. Ardından yurt dışına açıldım ve Gürcistan’ın Batum şehrinde bir işletme açarak 4 yıl orada çalıştım.”