Sağlık Bakanı Koca, Vakaların Artışa Geçtiği 5 İli Paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son iki hafta içinde vaka sayılarında Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da dikkat çeken bir artış olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsten korunmak için yaptığı uyarıları tekrarlayarak "Hastalığın gündemden düşmesi mümkün görünmüyor. Virüs gerçeğini dikkate alarak başarımızı kaldığımız yerden sürdürmeliyiz. Kurallara uyum gösteren herkes hayat kurtaran kahramanlardan biridir. Maske, mesafe temizlik sağlığımızın ve hürriyetimizin koruyucusudur. Virüsün yayılma hızının azaldığı düşüncesi yanıltıcıdır. Hasta etme gücünün zayıfladığı görüşü bilimsel değildir. Maske kullananların bir kısmının dikkatli olmadığı görülmektedir. Günlük maskeler ertesi gün koruyucu olmaz. Gündelik hayattaki değişim ve izole yaşam ruhsal gerilimi artırdı. İyimserliğimizi korumalıyız.
5 İLDE VAKA SAYILARI ARTTI
Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa ve Diyarbakır'da vaka sayıları arttı. Toplam vakaların Yüzde 53,74'ü İstanbul'da tespit edildi" dedi.
Kaynak: SonDakika
Yaş sınırlamalı sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla 65+ minibüs yolcularının sınırsız ücretsiz seyahat hakkı uygulaması yine büyük bir sui-istimal ve eziyete dönüştü diğer yolcular ve minibüs esnafı açısından. Hadi buna da bir çare Sevgili popülist yerel yöneticiler.
Bakmadan Geçme





