Uzmanlar her gün sayıları çoğalan güzellik ve masaj salonlarında yapılan işlemlerin kişilerde geri dönülemez hasara yol açtığına dikkat çekerek cilde yapılacak basit bir işlemin bile doktor kontrolünde olması gerektiğini belirtiyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Yönter Oğuz, konuyla ilgili olarak Haber48'e yaptığı açıklamada "Bu tarz işletmelerin sahipleri ve çalışanları sağlık alanında çalışan ya da yeterli hijyen bilgisi olan kişiler değil. Bu işletmelerin denetimleri de birkaç yıl önce Sağlık Bakanlığı'nın görevi olmaktan çıkarıldı, yine sağlık ve hijyen konusunda bilgi sahibi olmayan belediyelere verildi." diyerek hukuki prosedürün yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bunun yanı sıra Dr. Pınar Yönter Oğuz, "Biz Türk Dermatoloji ve Plastik Cerrahi dernekleri olarak Sağlık Bakanlığı'na uyarı ve denetim taleplerimizi hep ilettik ancak sonuç alamadık. Herhalde halk bilinçlenip talep ederse yaptırımlı denetimler olacaktır ancak halkımız bunu fark etmekten şu an biraz uzak." dedi.

MUTLU BİR EVLİLİK KALBE İYİ GELİYOR MUTLU BİR EVLİLİK KALBE İYİ GELİYOR

Bu tarz salonlarda işlem yaptırıp da kendilerine tedaviye gelen hastaları olduğunu dile getiren Dr. Pınar Yönter Oğuz, "Ortak kullanılan havlu ve sedye örtüleri, hatta kişinin vücuduna elleriyle dokunan çalışandan uyuz, mantar ve virüs gibi hastalıklar kişiye geçebilir." uyarısında bulundu.

Dr. Pınar Yönter Oğuz, kendi kliniğine masaj, lazer epilasyon gibi vücut uygulamalarına gelmiş hastalardaki şüpheli vakalara müdahale ettiklerini belirterek "Kişiye gerekiyorsa tedavi veririz ve O'na kullandığımız tek kullanımlık olmayan tüm malzemeyi atacak olsak bile önce uygun şekilde dezenfekte ederiz (çöpe atılmış olan malzemeden de başkasına bulaşabilir). Hatta gerekiyorsa uygulamayı yapan çalışanımızı bile önleme amaçlı uyuz olmuş gibi tedavi ederiz. Nitekim bu tarz vakalar başımıza da gelmiştir. Salonlarda güzellik merkezlerinde ise böyle bir durumu tanılama ve yönetme şansları yok." sözleriyle merdiven altı güzellik ve masaj salonlarının vatandaşlar için tehlikeli olduğunu ifade etti.

Ayrıca ülkemizde estetik ve güzellik amaçlı tedaviler konusunda uzman olmayan kişilerce yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle hasta şikayetlerinde artış yaşanmaktadır. Geçtiğimiz yıl Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. İ. Devrim Gürsoy ise konuyla ilgili olarak hastaların 0 543 266 63 78 no'lu Whatsapp İhbar Hattı üzerinden şikayette bulunabileceğini belirtmişti.