Hünnap, Güney Asya’nın doğusuna özgü olmasına rağmen dünya çapında popüler hale gelmiştir. Hünnap C vitamini kaynağı olarak da bilinir. Türkiye'de de Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen hünnap kansere çare oluyor.

Ayrıca kas kontrolünde ve elektrolit dengesinde hayati rol oynayan adil miktarda potasyum içerirler.  Vücudunuza enerji sağlayan doğal şekerler şeklinde karbonhidrat içerir. Bununla birlikte, dünyanın birçok yerinde yemek pişirmede daha yaygın olarak tüketilen ve kullanılan kurutulmuş hünnapların, şeker ve kalori oranı taze meyvelerden çok daha yüksektir. Kurutma sırasında meyvelerdeki şekerler konsantre hale gelir ve işleme sırasında ilave şeker eklenebilir.

Hünnap, uykusuzluk ve kaygı gibi durumları tedavi etmek için alternatif tıpta uzun zamandır kullanılmaktadır. Hayvan ve tüp çalışmaları, meyvenin sinir sisteminiz, bağışıklık ve sindirim için etkileyici sağlık yararları sağlayabileceğini göstermektedir. Hünnap, başta flavonoitler, polisakaritler ve triterpenik asitler olmak üzere birçok antioksidan bileşiği bakımından zengindir. Hünnaplar, uyku kalitesini ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmek için alternatif tıpta yaygın olarak kullanılır. Gelişmekte olan araştırmalar, kendilerine özgü antioksidanların bu etkilerden sorumlu olabileceğini göstermektedir. Hünnap meyve ve tohum özlerinin sıçanlarda uyku süresini ve kalitesini arttırdığı bulunmuştur . Ayrıca, meyveler genellikle kaygıyı azaltmak için alternatif tıp uygulayıcıları tarafından reçete edilir.

Hayvan ve test tüpü çalışmaları hafızayı geliştirebileceğini ve beyin hücrelerinin sinir tahrip edici bileşiklerin zarar görmesinden korunmasına yardımcı olabileceğini göstermektedir. Farelerde yapılan araştırmalar, hünnap çekirdeği ekstraktlarının Alzheimer'ın neden olduğu demansın tedavi edilmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, tohumların kendileri genellikle yenmez.

Nasıl Tüketilir?
Hünnap meyvesi çok değişik şekillerde tüketilebilmektedir. Bunlardan bir tanesi çay şeklinde tüketilmesidir. Bir diğeri yaş ya da kurutulmuş halde ara öğünlerde yenebilmesidir. Öte yandan hünnap meyvesinin reçelini de yapabilirsiniz. 

İKİNCİ KEZ RANDEVUYA GELMEYENLER YANDI! İKİNCİ KEZ RANDEVUYA GELMEYENLER YANDI!