Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Koronavirüs Bilim Kurulu Bakan Koca başkanlığında bir araya geldi. Bakanlıktaki toplantı sonrasında Koca, açıklamalarda bulunuyor. Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de. Hayatını kaybedenlerin çoğunun risk grubundaki kişiler olduğunu görüyoruz."

"Havalimanlarında 24 saat sağlık personeli bulunuyor. Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol denetimlerini devreye soktuk. Şu ana kadar taranan yolcularda bir bulguya rastlanılmadı. "

"Türkiye'de kesin olarak yeni koronavirüs tanısı alan herhangi bir hastamız olmadı. Eğer olur ise bunu izole etmek için tüm imkanlarımızın hazır ve yeterli olduğunu belirtmek istiyorum. 

Havalimanlarında 365 gün sağlık personeli bulunduruyoruz. Kontrol önlemlerini devreye soktuk. Bilgilendirmelerimizi yaptık. Çin'nde gelen uçuşlarla ülkemize gelen yolcuları termal kameralarla tarıyoruz. Şu anda kadar herhangi bir şüpheli hastaya rastlanmadı. Koruyu ekipman ve malzemelerimiz tüm illerimizde ihtiyaç halinde kullanılmaya hazır bulunuyor. Yeterli ekip ve malzeme bütün illerimizde bulundurduğumuzun altını çizmek istiyorum. "

MARMARİS DEVLET HASTANESİ ÇALIŞANI AMANSIZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ MARMARİS DEVLET HASTANESİ ÇALIŞANI AMANSIZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ

"Bir rehber hazırladık. Olası bir vaka konusunda tüm çalışanlarımız yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi. "

"Bu tehdit var olduğu sürece biz bakanlık olarak en ufak bir riski gözardı etmemek adına güvenlik öncelikli hareket ettik. "

"Sosyal medyada yer yer de maksatlı yer alan paylaşımlara itibar edilmemesini rica ediyorum."

"Şüpheli görülen 68 kişiden örnek alarak analiz edildi. Şu ana kadar Türkiye'de kesin olarak yeni Koronavirüs tanısı alan hastamız olmadı. "