SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU

Sanat hayatına Muğla'nın Ortaca ilçesinde devam eden Ressam Alev Özdeğer, 29 Ekim Dünya Sedef Hastalığı Günü sebebiyle, İzmir'in Çeşme İlçesinin Alaçatı Mahallesinde, Radisson Blu Resort & Spa'da düzenlenen PEXS 2019 Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. 

International Federation of Psoriasis Associations (IFPA) başta olmak üzere, sedef hastalığı konusunda deneyimli uluslararası alandan ve Türkiye'den 30'a yakın uzmanın konuşmacı olarak bir araya geldiği zirvede, Alev Özdeğer, sanatın sedef hastalığı üzerinde yapabileceği olumlu değişikliklere dikkat çekti. 



"SEDEF HASTALARININ HAYATINA RENK KATMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Ressam Alev Özdeğer konuşmasında, "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunuyum. Mustafa Yıldırım Bey benimle yaptığı görüşmede, bu projeyi ve farkında bile olmayacağım şeyleri bana anlattığında direkt bu projede ve bu ekibin içerisinde yer almak istedim. Benim görevim tabiki bilimsel bilgiler vermek değil. Ben bu projede, sedef hastalığı yaşayan insanların, hayallerini, korkularını, kabuslarını, yaşadıklarını, sonsuz bir cilde sahip olurken neler hayal ettiğini, kişilerin vücutlarında bunları görsel olarak algılamak ve resmetmek. 

Sedef hastalığına yakalanan insanlar kendilerini yalnız hissedebiliyorlar. İşte bizim görevimiz bu. Ben farklı bir pencereden, farklı renklerle, onlara yanlarında olduğumuzu ve bizim sevgiyi onların yanında hissetmek istediğimizi göstermek. Sedef hastalığı ile yaşayan insanların, zorluklarına, kabuslarına, korkularına bir nebze de olsa renk olmak, hayatlarına renk katmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

PEXS 2019 Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi'ne; Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım, Alerji ile Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Özlem Ceylan, Parkinson Hastaları Derneği Kurucu Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe, Dr. Hoseah Waweru, Prof. Dr. Aleksandra Vojvodic, Prof. Dr. Burhan Engin, Prof. Can Bilgili, Prof. Dr. İlknur K. Altunay, Prof. Dr. İsmail Sarı, Prof. Dr. Ivana Binic, Prof. Dr. Metin Başaranoğlu, Prof. Dr. Mustafa Araz, Prof. Dr. Serhat İnalöz, Prof. Dr. Tülay Ortabağ, Prof. Dr. Tülin Ergun, Prof. Dr. Torello Lotti, Doç. Dr. Zafer Türkoğlu, Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, Doç. Dr. Deniz Sezgin, Doç. Dr. Figen Tokuçoğlu, Tevhide Dinçer, Tuğba Çamlı Cantürk, Yusuf Karagöz, Ercan Zorlu, Gayem Köprücü Süzer konuşmacı olarak katıldı.