Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarına tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla biber gazı ve benzeri ekipman verilmesini önerdi.

İzmir'de bir grup sağlık çalışanı, sağlıkta şiddete dikkati çekmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi, ağızlarına siyah bant yapıştırdı. Grup adına konuşan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, her gün sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını savunarak son olarak dün İzmir'de doktorların darbedildiğini belirtti. Verilen ve verilecek cezaların caydırıcılığının olması gerektiğine işaret eden Doğruyol, "Sağlık hizmeti veren çalışanların görevi başında olan bir devlet memuru olduğu unutulmamalıdır. Sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün ağır cezaları olmalıdır. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülememesi sağlanmalıdır." dedi.

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU

"SAĞLIK PERSONELİNE BİBER GAZI VERİLSİN" 

Sağlık personeli olarak talepleri olduğunu ifade eden Doğruyol, "Tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla sağlık personeline biber gazı ve benzeri ekipman verilmelidir. Tehlike arz edecek yaşanan sözlü ya da fiili saldırılardan hemen sonra sağlık müdürlüğü avukatları olayın adli mercilere intikal ettiği ilk anda olaya müdahil olarak sağlık çalışanlarının yanında yer almalı, verilen ilk ifadelerin, tutulan raporların uygun olmasını sağlayarak süreci yakından takip etmelidir. Gerekli vakalara zaman geçirmeden kolluk kuvveti sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.