TIBBİ ATIKLARI MODERN TESİSİNDE BERTARAF EDİLİYOR TIBBİ ATIKLARI MODERN TESİSİNDE BERTARAF EDİLİYOR

Geri ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar arasında, kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler, vatandaşların pandemi döneminde en çok kullandığı ağız ve boğaz spreyleri, bebeklerin diş çıkartırken ağrılarında kullanılan diş jellerinin bile bulunduğunu söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı eczacı Nurten Saydan, “Bu uygulama yarından itibaren başlıyor” şeklinde konuştu.


Saydan, SGK’nın bazı ilaçları geri ödeme listesinden çıkararak alım gücü düşük olan vatandaşların pek çoğunun ilaca ulaşmasını zorlaştırdığının altını çizdi. Saydan’ın açıklaması şu şekilde:


“SGK yarından (15 Ekim) sonra 52 ilacı geri ödemeyecek ve 147 ilacı da on günde 1’er kutu olacak şekilde ve kurumun belirleyeceği sabit bir fiyattan ödeyeceği için vatandaşın ilaca ödeyeceği, vereceği fiyat farkı da daha çok olacak. Ayrıca eşdeğer fiyat referans bandı farkları ise yüzde 10’dan yüzde 5’e çekildi. Böylece eşdeğer ilaçlardan alınacak farklar yüzde 5 oranında artmış oluyor. Eşdeğer ilacın referans bandının yüzde 5’e çekilmesiyle de vatandaşın cebinden çıkacak fiyat farkı fazlalaşmış olacak.

Kaynak: T24