Yüksek getirili gizli fon vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 'Özel belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ve 11 Nisan 2023'ten beri tutuklu bulunan eski bankacı Seçil Erzan davasının dördüncü duruşmasına Muslera da katıldı.

OTOMOBİL KAMYONUN ALTINA GİRDİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI OTOMOBİL KAMYONUN ALTINA GİRDİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

MUSLERA İFADE VERDİ

Fernando Muslera'nın beyanları, yeminli tercüman eşliğinde alındı. Muslera beyanında, "Daha önce tanıklık yapmıştım. 2011'de Seçil Erzan'ı tanıdım. Kendisi bankada çalışıyordu. Aralık 2022'de bankadan beni arayarak fondan bahsetti. Seçil Erzan tercümanımız Musa Mert Çetin aracılığıyla benimle iletişim kurdu. Bana, fondan bahsederek 1.5-2 ay gibi bir sürede bu fona ne kadar para yatırırsam yatırayım yüzde 30'luk bir kar elde edeceğimi söyledi. Bana fondan bahsettiğinde bu fonun, Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu tarafından yönetildiğini söyledi. Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu beni hiç aramadı. Her zaman Seçil Erzan arıyordu.

Ben de Denizbank'ın Florya şubesindeki hesabımdan 700 bin dolar çekerek verdim. Bu parayı, ben Musa Mert Çetin'e elden teslim ettim. Kendisi de Seçil Erzan'a teslim etti. Şubat 2023'te bu sefer Ziraat bankasındaki hesabımdan 500 bin dolar çektim. Bu parayı da Musa Mert Çetin, Seçil Erzan'a teslim etti. Son verdiğim parayı Seçil Erzan, ofisinde almadı, bankanın kapısında teslim aldı. Seçil Erzan, bana üzerinde paranın bana geri ödeneceğini belirten ve Seçil Erzan'ın imzasının olduğu bir kağıt verildi.

Seçil Erzan'a toplamda 1.2 milyon dolar verdim. Kendisi ise bana Mart ayının sonuna doğru sadece 700 bin dolar ödedi. Bu para, fondan gelmiyordu. Benim verdiğim ana paramı geri germişti. Seçil Erzan, ödeme tarihi geldiğinde depremi bahane ederek süreyi uzatıyordu.

Seçil Erzan, dilimi bilmediği için Galatasaray'da da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin, aramızda tercümanlık yapıyordu. Seçil Erzan dışında kimse yoktu. Ben de bu fonla ilgili kimseyle konuşmadım. Ben fona para yatırmadan önce beni ikna etmek için bu fona ünlü isimlerin de yatırım yaptığını söylemişti. Seçil hanım ailemle yaşadığım eve de geldi. Deprem nedeniyle ödemelerin geciktiğini söyledi. Erzan, 'Stopajlar ve vergiler ödendi, size de ödeme yapıcaz' diyordu. Seçil Erzan, Denizbank'ta şube müdürü olduğu ve bana fonun başında Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu'nun olduğunu söylemesi nedeniyle para verdim.” dedi.