3 yıl önce ibadete açılan Ümraniye'deki Şehit Selçuk Paker Camii'ni, bugün "Şehit Selçuk Paker (Gülistan) Camii'ni tamamlayıp ibadete açtık" diyerek bilboardlara afiş asan İBB'ye ve Ekrem İmamoğlu'na, şehit annesi Sevgi Daşdelen isyan etti: Daha 4 ay önce Selahattin Demirtaş'a özgürlük istediniz, bugün benim şehidimi anıyorsunuz. Bugüne kadar hiçbir konuşmanızda bir kere bile şehit ismi anmadınız. Benim çocuğum bugün seçimler yaklaşınca reklam malzemesi mi oldu?
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Rahmetli Kadir Topbaş döneminde, Ümraniye'de inşaa edilecek camiye, Diyarbakır Sur'daki terör operasyonunda 30 Ocak 2016'da şehit olan Bordo Bereli Selçuk Paker'in isminin verilmesi kararlaştırıldı. Caminin kalan kısmı ise bundan 3 yıl önce Ekrem İmamoğlu başkanlığı döneminde tamamlandı. Ekrem İmamoğlu ve ekibi, İstanbul'daki bilboardlara bundan 3 yıl önce tamamlanan caminin afişini astırdı. Söz konusu afişe Şehit annesi Sevgi Daşdelen tepki gösterdi.

"BENİM ÇOCUĞUM REKLAM ARACI MI?"

28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARI HAKKINDA YENİ KARAR 28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARI HAKKINDA YENİ KARAR

Oğlunun şehadetinin yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde yaşadığı olaydan ötürü üzüntülerini dile getiren Sevgi Daşdelen, "Benim rahatsız olduğum konu şu; 3 sene önce sen bu cami bittiğinde beni arasaydın, deseydin ki şehidimin annesi ben bu camiyi tamamladım, açılış yapmak istiyorum, buyur gel birlikte açalım. Seçimlere 3 ay kala, bilboardlarda, her yerde, Sehit Selçuk Paker Camii'nin açılışını yapmış gibi afişler asıyorsun. Benim çocuğum reklam aracı mı? Benim çocuğumu neden kendine reklam yapıyorsun?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Rahmetli Kadir Topbaş dönemin inşaasına başlayan caminin kalan küçük bir kısmının Ekrem İmamoğlu döneminde tamamlandığını hatırlatan Sevgi Daşdelen, İBB'yi ve Ekrem İmamoğlu'nun özel kalemini arayarak şikayetini dile getirdiğinin altını çizdi.