Tahir Demirtaş, geçtiğimiz yıl kalp krizi geçirerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Bir süredir tedavi gören ve yoğun bakımda olan Demirtaş’ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Demirtaşın cenazesi, merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Selahattin Demirtaş’ın cenazeye katılmayı talep etmediği öğrenilirken, babası kılınan cenaze namazı sonrası Mardinkapı Mezarlığı’na götürülerek burada defnedildi.

Cenaze törenine Selahattin Demirtaş’ın eşi, annesi, yakınları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri Serhat Eren, Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve vatandaşlar katıldı.

DEMİRTAŞ MESAJ PAYLAŞTI

Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı'na konuyla ilgili herhangi bir talepte bulunmama kararı alarak cenazeye katılmadı. Demirtaş, DEM Parti aracılığıyla paylaşılan bir mesaj paylaştı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

TOPRAK ALTINDA KALAN İKİ İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI TOPRAK ALTINDA KALAN İKİ İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

“Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum.”