Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıya Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak, Mustafa Karakuş, Belediye Birim Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven: "Sorunlarımızı yönetim olarak başkanımıza, yardımcılarımıza ilettik. Onlarda bizim sorunlarımızı dinlediler. Yakup başkanım muhtarlarımızla tekrar bir araya gelip karşılıklı konuşalım, orta yolu bulup daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermeyi sağlayalım dediler. Bugün bu maksatla burada toplanmış bulunmaktayız. Başkanım hem bir araya gelelim, hem de yemek yiyelim dedi. Kendisine şahsım, yönetimim ve hepiniz adına teşekkür ediyorum.

Biz burada bir aileyiz  5 sene başkanımla, yaklaşık 4 sene kaldı. Başkanımızla, muhtarlarımızla Seydikemer için el ele gönül gönüle verip elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Geçen 5 sene öyle oldu. Bu dönemde öyle olacağını ben inanıyorum. Muhtarlar, Muhtarlar Müdürümüzün yetkisinin artırılmasını talep ettiler. Bundan sonra bütün muhtarlarım ilk sıkıntısını Muhtarlar Müdürümüz Fahri Can Beye sunacak. Fahri Can beyde olumlu veya olumsuz bize işleri takip edip bizlere dönecek. Başkanımız bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Unutmayalım biz bir aileyiz" dedi.



Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz
ise; "Ara ara buluşmakta fayda var. Eksik hata olabilir, önemli olan hatadan dönmek, hatayı anlamak ve bir daha yapmamak. Çalışmalarda, kilitli parke çalışmalarında yayladan başladık. Neden soğukda çalışma imkanın olmuyor. Kayabaş kaldı işte yetiştiremedik. Ama orayıda tamamlayacağız.

Verdiğimiz sözler var onları bir bir yapacağız. Stabilize çalışmalarında giriyoruz köye, köyün durumuna göre ama malzemeyi buradan çekiyoruz. Sağlam dayanıklı. Bundan sonra bizim daha fazla işimiz olmayacak girdiğimiz yeri bitirip çıkacağız. İlk başladığımızda 6 yıl önce işimiz masanın üstü kadarsa şimdi kaldı; yuvarlandı kaldı çok fazla bir yer kalmadı. Hiçbir art niyetimiz yok. Zaman yetişmiyor, kışında hava şartlarından dolayı ara ara aksaklıklar oluyor. Bir mahalle 3- 4 gün çalışıp diğer mahalleye geçmektense girilen mahallelerimizin tüm işini bitirip çıkıyoruz.

Bu sene biz 50- 60 Kilometre Asfalt yapacağız. Geçen yıl giremediğimiz yerlerin alt yapısı hazırlandı oralra da asfaltımızı dökeceğiz. Kilitli parke ihalemiz bitmek üzere tekrar ihale yapacağız. Verdiğimiz sözlerin hepsini yapacağız. Ama şu da bir gerçek bu yıl merkeze Seydikemer’in içine giremedik. Biraz ağırlığımız buralara vereceğiz.



Seydikemer’de en önemli konu imardı. İmarı ihaleye verdik. İnşallah Nisan, Mayıs ayının sonuna kadar bitiririz. Şuan sizlerinde beklediği, hepimizin beklediği Devlet hastanesinin ihalesi ne oldu. Sonucu ne oldu? Biraz önce görüştük arkadaşlar; ihalesi düşük gittiğinden 89 Milyon 300 artı KDV gitti. Bakanlığın beklediği 100 ile 120 milyon arası hesaplıyorlardı artı KDV. 89 Milyona gidince firmayı çok araştırdılar. Yapar mı? Yarıda mı bırakır ne yapar diye. Şuan Allaha şükür bir problem kalmadı bakana kadar imzaya gitti. Bakanımız imzaladıktan sonra Şubat’da inşallah başlarız diyorlar.

Millet bahçesi, ihalesi oldu 20 dönüm. Bir 20 dönüm daha yerimiz var arkada, onu da içine almak için çalışıyoruz. Yeşil yürüyüş yolu, bisiklet yolu, ihalesini yapacağız 1300 metre. Şehitler anıtı yapacağız oraya, inşallah güzel şeyler olacak. İkinci köprü için çok bastırıyoruz. İkinci köprüyü de yaptıktan sonra ring şeklinde inşallah Seydikemer’in içiNİ dolaşacak.



Karadere, Kumluova, Karaköy ÖÇK bölgesi içinde olan 3 mahallemiz bizim burada bakan yardımcımızla, tabiat varlıkları koruma genel müdürü gelecek inşallah o bölgelerde orada da bizim en büyük isteğimiz Ova ile Kumluova’nın arasına bir tane köprü yapılması. Mesala Patara olarak gözüküyor komple hepsi ama Patara’nın bir kısmı bizde kalıyor Turizminde o bölgelere girmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Biz iyi niyetle çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Ben kendimde muhtarlıktan geldim. Muhtarların ne sıkıntısı olduğunu ben biliyorum. Ben muhtarlığı 1989 -1999 yılları arasında yaptım. Köy hizmetlerinden 2 gün ufacık kamyonlarla 2, 3 küp alıp, döküp, bir greyder geçtimi dünyalar bizim olurdu. Allaha şükür sizlerin her işi oluyor, bizim her işlerimiz oluyor.



Benim yanımda 1 oylada kazansa benim başımın üstünde yeri var. Seçim bitti artık kucaklayın hepsini, benim hiç ayrım yaptığımız gördünüz mü? Benim ricam sizlerden herkese eşit olun. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemiz için, köyümüz için, mahallemiz için bu toplantı hayırlı olur. Bize 7 /24 ulaşabilirsiniz" dedi.

TAŞIMALI EĞİTİMİ KONUŞTULAR TAŞIMALI EĞİTİMİ KONUŞTULAR