Yağlı güreş sezonunun bitmesine sayılı günler kala Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bu yıl 28'incisi düzenlenen Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'ndeki görenleri tebessüm ettiren bir olay yaşandı.Organizasyonun ilk turunda Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz, Yıldıray Akın ile eşleşti.

Gürbüz'ün Akın ile çekişmeli mücadelesi, izleyicilerin dışında onlarla birlikte güreşen başpehlivanlar İsmail Koç-Ekrem Yavuz, Orhan Okulu-Özkan Yılmaz ve Nedim Güler-Hüseyin Demir'in de dikkatini çekince altı pehlivan, bir süre güreşmeyi bırakıp Gürbüz ile Akın'ı izlemeye başladı.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Ellerini birbirinin omzuna atıp baş başa veren İsmail Koç ile Ekrem Yavuz'un ilgiyle Gürbüz ile Akın'ın güreşini izlemesi görenleri gülümsetti.

Er meydanlarında Ali Gürbüz'ün güreşinin ilgi çektiğini anlatan Emin Ger, "Çok enteresan. Başpehlivanlar bir nevi seyirci gibi Ali Gürbüz ile Yıldıray Akın'ın güreşini merak ediyor. Ali Gürbüz, şu an güreşin bir numarası olmasından dolayı er meydanlarının ilgi odağı. Biz Kırkpınar'da en son başpehlivan olan pehlivana, 'Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı' diyoruz. Ali Gürbüz, 'Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı' olduğundan dolayı diğer rakipleri Yıldıray Akın ile mücadelesinin sonucunu merak ettiklerinden güreşi bırakıp onlara odaklanmışlar. Ben ilk defa böyle bir görüntüyle karşılaştım. Çok komik, ilginç bir pozisyon olmuş." sözlerini kaydetti.